Üdvözlet

Szép napot! Köszönöm, hogy vetted a fáradságot és „rákattantál” erre az oldalra. Ami természetesen a Formula 1-ről szól, itt-ott magánvéleménnyel fűszerezve, de időt szentelve a „cirkusz történetére”, és az aktuális eseményekre is. Köszönettel tartozom Dave-nek, aki bátorított arra, hogy ezt a blogot elkövessem. Remélem tetszeni fog, és máskor is ellátogatsz ide, jó olvasást. Üdv: SilverMike (Vég Miklós)

Videók

ABU DHABI ALONSÓVAL: KAMUI KOBAYASHI: BRAZIL NAGYDÍJ 2009:

MINER

Beszélő

  • Retroka Sensei: "Hogyan emlékszünk vissza 10 év múlva a 2009 évre?" Én 11 évvel később megmondom, nem a legizgalmasabb, de el lehet nézni. :D Lehetett volna jobb is, mert megvolt rá a potenciál, de igazán kiemelkedőt csak pár futamnak sikerült. Kár hogy nem folytatódott a blog, pedig tetszik :) Régen mennyivel értelmesebbek voltak a szurkolók, nem kis majomságokba kötöttek bele. :D (2020.11.07. 16:10) "Tükör" - Adu Dhabi Nagydíj összefoglaló
  • Sceurpien: Remélem nem baj hogy ide írok. Az én honlapomnak van egy bannercsere jellegű ajánlata. Érdekel esetleg? F1-es jellegű játék. Maga a honlap: www.pegamesatnet.hu/Rage/ Az ajánlatról: www.pegamesatnet.hu/Rage/forspons.php Kicsit másabb, mint a szokásosok, de pont azért, mert így a játékosoknak érdekük, hogy megnézzék a "Szponzorokat". Ha érdekel, a honlapon megtalálod az e-mail címem, és írj. Köszi! (2010.03.23. 11:28) Személyes - A blog jövőjéről
  • zsuszti: Hát igen tény, hogy jellemző, hogy a nők rosszabbul vezetnek, mint a férfiak,de ettől még a versenyzők között lehet, hogy van olyan aki tud legalább olyan szinten csak éppen legyintenek rá a berögződöttség miatt,mert nő. Én pl:lovagolok és nem nagyképűsködésből csak hasonlatnak,de lány létemre sokszor felültem olyan vad lovakra amire rajtam kívűl csak egy 2 méteres pasi mert felülni és a fiúk akikkel egy csapatban voltam nem vagy max 2 percig mertek rajta ülni és inkább átadták nekem a lovat. Szóval ugyanígy nem mindig biztos, hogy csak a fiúk lehetnek a jobbak a vezetésben csak mert az általában úgy van. Én remélem, hogy egyszer lesz benn a jövőben egy női versenyző az F1-ben, aki tényleg tud is valamit mutatni és nem fogják rá, hogy na ezt csak az alakjáért alkalmazzák, hogy népszerűsítse az F1-et. (2010.03.20. 13:55) A világ leggyorsabb női – hölgyek az F1-ben és "azon túl"
  • SilverMike: @safranynorbert: Köszönöm szépen, holnap felteszem, a linket, ahol a blog "folytatódik" :) (2009.12.19. 08:58) Személyes - A blog jövőjéről
  • : Sok sikert! (2009.12.13. 00:32) Személyes - A blog jövőjéről
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Licenc

Creative Commons Licenc

RÁDIÓ

Összes

Olasz Nagydíj: Vettel célba ért!

2008.09.15. 17:15 :: SilverMike

Michael Schumacher hasonló körülmények között nyert utoljára futamot, Kínában a felszáradó pályán! Elcsépelt összehasonlítás igaz, de Sebastian Vettelt már sokan, sokféle képen összevetették, Michael Schumacherrel! Kiügyeskedték, hogy karrierük kísértetiesen hasonló: Egy beugró futam, majd egy szerződés év közben, aztán az első győzelem egy évvel a beugrás után, esőben... Sokan tették ezt, még Vettel élete első futama, sőt élete első Formula 1-es tesztje után! Mert hát abban is Ő a legifjabb, a legfiatalabb pilóta aki (igaz tesztpilótaként) részt vett egy futamon! Aztán 2007-ben, volt szerencséje autóba ülni először! És ami neki szerencse, az Robert Kubicának balszerencse volt! A Vettel sztori ugyanis a lengyel híres - hírhedt bukása után kezdődött! Talán "ha"(amit köztudottan hülyeség leírni) ez nem történik meg Vettel még ma is tesztel a BMW-nek! Mert, Ő a BMW embere (volt), náluk indult el (az említett baleset után) először egy futamon, 2007-ben Indianapolisban! És tessék! Ő lett a legfiatalabb pontszerző, azóta már "Pole pozíciós", és futamgyőztes is! Immáron egy Toro Rossóban! Ahová Scott Speed "kivágása" után ültették be, 2007-ben a nálunk a Ringen! És tessék alig egy évvel ezután nyert! Nem is akárhogyan!
Az eső esett Monzában, ilyen is régen volt már, erre "megjött a monszun" Olaszországba! Pénteken leállították az edzést! A bokszok úsztak az esőben, a pálya járhatatlan volt! Az időmérőre valamelyest javult a helyzet, de az eső rengeteg pilótát megtréfált! Köztük Lewis Hamiltont, Kimi Räikkönent, és Robert Kubicát! A három "világbajnoki aspiráns" már a második időmérőben búcsúzott! Megtréfálta őket az eső! A nagy hármas „pihent” az első öt percben, amíg a többiek köröztek, aztán mire kijöttek az eső már szakadt! Végül is magukkal toltak ki! Bejutott azonban Massa és Kovalainen! Erre tessék! Sebastian Vettel nyerte az időmérőt! Micsoda körrel, a zuhogó esőben, Kovalainen a második, Webber három, Bourdais négy! Sajnos a Francia másnap a rajtrácson ragadt! Massa csupán a hatodik lett! Ismét biztosra ment, a zuhogó esőben! És neki az óvatos duhajnak lett igaza!
Majd jött a rajt, vagyis jött volna! A helyzet Vasárnap is változatlan maradt, az eső szakadt, a mezőny a biztonsági autó mögül rajtolt, elkerülték ezzel a rajt utáni baleseteket. Sajnos az izgalmakat is! Vettel faképnél hagyta Kovalainent (egy Toro Rosso egy McLarent!!!)! Az első tíz kör vonatozással telt, mivel az eső miatt még előzni sem lehetett! Aki egy kicsit hibázott, az hamar a kavicságyban találta magát, már nem jött ki onnan! Ezért spóroltak! A nagyok is! Kimi és Lewis körökön át Fisichella mögött vonatoztak, aztán Hamilton gondolt egyet, és átment a fele mezőnyön! Nem semmi mutatvány! Pár kör alatt a tizennegyedikről a második helyig rágta előre magát! Akár meg is nyerhette volna a versenyt, de nem! Az eső megtréfálta az esőmenőt! Történt ugyanis, hogy Lewis (és még a fele mezőny) egyszer állt meg a depóban. Megkapta a második szett esőgumit a terv szerint! Igen ám, de porszem került a gépezetbe, az eső elmaradt, jöhetett vissza intermedier gumikért! Kifújt! Ami Hamiltonéknak balszerencse volt, az volt Robert Kubica mázlija, a lengyel a legjobbkor jött ki, és váltott. Ezzel egerészte fel magát, a harmadik helyre! A tizenegyedikről! Nem semmi! A "legnagyobb férfi" mégsem Ő, hanem Alonso volt, aki még a szemerkélő esőben váltott intermedierre, jól tette ezzel feljött negyediknek! Bizton kijelenthető, hogy  remek futamunk volt, előzések itt, ott! Azonban az élen semmi sem változott! Vettel tíz másodpercet vert Kovalainenre! Közben Massa átrágta magát Rosbergen. Aki ezután Webberrel együtt eltűnt a süllyesztőben, ahogy száradt a pálya, úgy estek vissza! Majd jött Kimi! Ahogyan szokta, most is a futam utolsó 15-20 körében remekelt, pontot sajnos nem kapott, de pár szép előzést azért bemutatott! Ezzel zsinórban harmadszor zárt futamot, pont nélkül! Kezd elúszni a duplázás? Massa viszont már csak egy pontra van Hamiltontól! Azzal, hogy behozta az autót hatodiknak, Lewis viszont csak a hetedik lett (a futam végén nem bírt Massával). És a futam győztese: Sebastian Vettel! Egy Toro Rossóval! Hát megbolondult a világ? NEM! Vettel az eső, valamit a "flúgos futam" ellenére erőből nyert! Nagy tett ez, egy kis csapattól! A második Kovalainen lett, akinek erről a rajthelyről, ezzel az autóval nyernie kellett volna, viszont ma volt jobb nála! Kubica a harmadik, majd Alonso, Heidfeld, Massa, Hamilton és Webber!
Majd a dobogón ismét együtt halhattuk a Német, és az Olasz himnuszt, egy bizonyos Michael Schumacher óta először!
Hatalmas tett!

6 komment

Címkék: vélemény forma12008 futamok

A bejegyzés trackback címe:

https://silvermike.blog.hu/api/trackback/id/tr79664757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadja*Az egyik kicsi hippi 2008.09.15. 19:19:54

Fantasztikus egy nagydíj volt, nem hiába, de ez MONZA volt! : ) A cikk címe igazán ideillő. Vettel minden gond nélkül hibátlanul vezetett megérdemelve az első helyet és CÉLBA ÉRT!! Ami egy Torro Rossóval ilyen versenykörülmények között nagy szó! : ) Gratulálok a kicsi németnek, de mellékesen Hami is jól feljött a végére, és Viv. sajnálatunkra nem Sutil nyerte! :'( :D
Pussz :*

Kimi&Schumi 2008.09.15. 19:41:50

Ááá ez volt a legjobb futam idém! Flúgos futam volt,de egy olyan emberke nyert,aki abszólút megérdemelte,mert úgy ment ez a gyerek-e,mint egy igz nagy élmenő! Gartulálok Vetteé tegnap sikerült megsiratnod!!! :') Miki eza cikk pedig nagyszerű lett! Nekem is gratulálok!

Üdv:Viv

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.09.15. 20:07:48

Nadja: igen remek kis futam volt! vettel erőből nyert! :) Hamilton nagy volt, csak a szerencse nem vele volt, hát Istenem megesik! remélem idén már minden a terv szerint megy:) hát Sutil... árnyéka volt (esős) önmagának... nembaj volt Vettel!! :)

Kimi&Schumi: igen, talán a legjobb(nekem Silverstone az ;)) neked is csak annyit mondhatok, hogy igen Vettel remek volt erőből nyert! szép volt! köszi a dícséretet! :)

tapaty 2008.09.16. 10:47:24

Én is nagyon örülök, jó futam volt és -panzerfaust szavait kölcsönvéve - nyert a "kisfiam". Igen, BMW-s első futama óta ő a szívem második csücske. Az első továbbra is Rubensé. És lesz még esős futam az idén biztosan....

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.09.16. 18:04:13

tapaty: biztosan lesz még egy pár esős futam! Sőt Fuji, Shanghai, Interlagos ezeken a helyszíneken volt már bőven esős verseny! szinte biztos hogy a háromból valahol lesz zuhé! :)

Zsoka (tudom nem ide írtad, de itt válaszolok): szóval kösz a kommentet! meg a dícséretet!!! :)

Kitt-- 2008.09.17. 20:26:10

Őrjöngtem :)
süti beállítások módosítása