Üdvözlet

Szép napot! Köszönöm, hogy vetted a fáradságot és „rákattantál” erre az oldalra. Ami természetesen a Formula 1-ről szól, itt-ott magánvéleménnyel fűszerezve, de időt szentelve a „cirkusz történetére”, és az aktuális eseményekre is. Köszönettel tartozom Dave-nek, aki bátorított arra, hogy ezt a blogot elkövessem. Remélem tetszeni fog, és máskor is ellátogatsz ide, jó olvasást. Üdv: SilverMike (Vég Miklós)

Videók

ABU DHABI ALONSÓVAL: KAMUI KOBAYASHI: BRAZIL NAGYDÍJ 2009:

MINER

Beszélő

  • Retroka Sensei: "Hogyan emlékszünk vissza 10 év múlva a 2009 évre?" Én 11 évvel később megmondom, nem a legizgalmasabb, de el lehet nézni. :D Lehetett volna jobb is, mert megvolt rá a potenciál, de igazán kiemelkedőt csak pár futamnak sikerült. Kár hogy nem folytatódott a blog, pedig tetszik :) Régen mennyivel értelmesebbek voltak a szurkolók, nem kis majomságokba kötöttek bele. :D (2020.11.07. 16:10) "Tükör" - Adu Dhabi Nagydíj összefoglaló
  • Sceurpien: Remélem nem baj hogy ide írok. Az én honlapomnak van egy bannercsere jellegű ajánlata. Érdekel esetleg? F1-es jellegű játék. Maga a honlap: www.pegamesatnet.hu/Rage/ Az ajánlatról: www.pegamesatnet.hu/Rage/forspons.php Kicsit másabb, mint a szokásosok, de pont azért, mert így a játékosoknak érdekük, hogy megnézzék a "Szponzorokat". Ha érdekel, a honlapon megtalálod az e-mail címem, és írj. Köszi! (2010.03.23. 11:28) Személyes - A blog jövőjéről
  • zsuszti: Hát igen tény, hogy jellemző, hogy a nők rosszabbul vezetnek, mint a férfiak,de ettől még a versenyzők között lehet, hogy van olyan aki tud legalább olyan szinten csak éppen legyintenek rá a berögződöttség miatt,mert nő. Én pl:lovagolok és nem nagyképűsködésből csak hasonlatnak,de lány létemre sokszor felültem olyan vad lovakra amire rajtam kívűl csak egy 2 méteres pasi mert felülni és a fiúk akikkel egy csapatban voltam nem vagy max 2 percig mertek rajta ülni és inkább átadták nekem a lovat. Szóval ugyanígy nem mindig biztos, hogy csak a fiúk lehetnek a jobbak a vezetésben csak mert az általában úgy van. Én remélem, hogy egyszer lesz benn a jövőben egy női versenyző az F1-ben, aki tényleg tud is valamit mutatni és nem fogják rá, hogy na ezt csak az alakjáért alkalmazzák, hogy népszerűsítse az F1-et. (2010.03.20. 13:55) A világ leggyorsabb női – hölgyek az F1-ben és "azon túl"
  • SilverMike: @safranynorbert: Köszönöm szépen, holnap felteszem, a linket, ahol a blog "folytatódik" :) (2009.12.19. 08:58) Személyes - A blog jövőjéről
  • : Sok sikert! (2009.12.13. 00:32) Személyes - A blog jövőjéről
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Licenc

Creative Commons Licenc

RÁDIÓ

Összes

Schumacher helyett Badoer jön!

2009.08.11. 22:14 :: SilverMike

Mester Úr: Nem!

Már akkor nagyon sokan féltették a „Mester Urat”, amikor még csak tervezgette a kétkerekűekkel való versenyzést, majd még többen ellenezték azon terveit, hogy a Formula 1-es autókból kikászálódva motorokra pattanjon. Őt persze ez egy cseppet sem érdekelte, és egyre többet hajtotta a vasparipát. A legtöbben már a MotoGP-ben látták a Német Nagydíjon, egy szabadkártyával a Ducati nyergében, a híresztelések végére aztán a bajnok maga tett pontot, amikor leszögezte, hogy a motorozás csupán hobby, és a Német Superbike bajnokságon kívül sehol sem fog versenyezni. Egy – két esés után már a család és a menedzser is le akarta állítani a rekordbajnokot, de erre (kis túlzással persze) csak a soros volt képes. Ugyanis 2009 Februárjában Michael Schumacher hatalmasat bukott, egy spanyolországi teszten. A hírek szerint a nyaka és a bordái sérültek súlyosabban, de pár hét elteltével a sebek begyógyultak, és az ügy szépen el is felejtődött. Főleg úgy, hogy a „császár” azóta nem motorozott és nem is versenyzett sehol, tehát nem szorult rá a folyamatos orvosi vizsgálatokra. Egészen addig amíg Felipe Massa balesete után be nem jelentette visszatérést, amire mint tudjuk (sajnos) mégsem fog sor kerülni. A hír legalább akkorát szólt, és ugyanolyan hirtelen jött, mint amikor azt jelentették be, hogy Schumacher visszajön. Akkor még minden „tökéletes” volt, a pilóták a csapatvezetők és a szurkolók úgy számolták vissza a napokat az Európa Nagydíjig, mint a gyermekek karácsonyig. Csak a következő napokban derült ki, hogy a nagy visszatérés még egyáltalán nem biztos, ugyanis Schuminak még át kell esnie egy orvosi vizsgálaton, ahhoz, hogy megkapja az indulási engedélyt. Az ominózus vizsgálatra vasárnap került sor, az „eredményhirdetést” pedig szerdára tűzték ki. Azonban az egész értelmét vesztette miután Michael kedden reggel a saját weboldalán bejelentette, hogy nem tud elindulni Valenciában: "Sajnos a februári motoros balesetben töréseket szenvedtem a fej- és a nyak területén, amelyeknek most is komoly hatása van. A nyakam nem bírná el a terhelést, amit a Formula-1-es autó vezetése jelent. Ezt az elmúlt két hét során teljesített vizsgálatok és a tegnap délutáni záróvizsgálat is alátámasztja. Mivel a mugellói tesztet követően fellépő panaszok nem enyhültek úgy döntöttem, hogy már vasárnap elvégeztetem a szükséges teszteket. Nagyon csalódott vagyok. Sajnálom a Ferraris fiúkat és a rajongókat, akik szorítottak nekem. Minden tőlem telhetőt megtettem. Szívesen helyettesítettem volna Felipét. Szorítok a csapatnak a következő versenyeken." (formula.hu)
Na bumm! A motoros baleset miatt kútba esett az F1-es visszatérés! A legtöbben (természetesen) már javában gyártják az összeesküvés elméleteket, miszerint az egész visszatérés csak a jegyeladások növelése miatt, meg az érdeklődés fenntartása okán történt. De kérdezem én? Mi abban a marketing, hogy eladjuk a jegyeket aztán az emberek meg el sem jönnek (persze a pénzt kiadták) és (most figyeljünk) egy lyukas garast sem költenek a helyszínen! Fölösleges találgatni, aki látta a Michaellel készült videó interjúkat, az azt is látta, hogy ez az ember elszánt volt, és nagyon is vissza akart térni, csak a sors (lehet nem véletlenül?!) ismét közbeszólt. A nyaki sérülés ugyanis nem vicc, és azt sem ajánlatos elfelejteni (főleg az elmúlt idők balesetei után), hogy ez a sport bizony veszélyes.
Végszóként: "Michael keményen fog edzeni, hogy meggyógyuljon a sérülése. Lehet, hogy Monzában már ő ül az autóba. Luca Badoer nem megoldás, de felelőtlenség lett volna Schumacher részéről ha sérült csigolyával indul." Christian Danner szintén a formula.hu tolmácsolásában.

Egy „szeretnivaló” olasz srác


Nem sokkal Schumacher bejelentése után, a Ferrari is bejelentett azt, ami be kellet, azaz hogy Massa illetve a hétszeres helyét Luca Badoer veszi át. Az olasz versenyző neve ismerősen csenghet a Formula 1 régebbi és a statisztikák szerelmeseinek. Ugyanis hősünk már nem egyszer szerencsét próbált a száguldó cirkusz világában. Először 1993-ban a tarka – barka Lolában majd később a hazai csapatok kötelékében, de sem a Minardi sem a Forti volánja mögött nem sikerült a hőn áhított pontszerzés. Pedig 1999-ben második Minardis korszaka közepén, az Európa Nagydíjon sokáig a negyedik helyen haladt, a csoda azonban elmaradt miután a technika ördöge kibabrált a Ford V10-esével. A kiesés után Luca az autójára omolva sírt… Ezután szegődött (véglegesen) a Ferrarihoz, ahol kilenc hosszú éven keresztül tesztelte a vörös gépet. Részese volt a Schumacher korszak sikereinek, és a következő évek drámáinak, megszámlálhatatlanul sok kilométert tett és rengeteg elemet tesztelt a világbajnokok autóján, de „éles bevetésre” egyszer sem küldte istállója. A mostani kinevezés is csak a balsorsnak köszönhető, Massa balesete és Schumacher visszalépése után valóban Ő lett a harmadik számú versenyző.  A legtöbben kétkedve fogadták a montebelluna-i érkezését, mondván harmincnyolc évesen, kilenc év kihagyással a háta mögött jó, ha az áhított pontot meg fogja szerezni. Én azonban bízom ebben a talpig olasz srácban, akinek a kitartásán kívül (tizenegy éve tesztel) még személyisége is van, és az ominózus „sírós jelenettel” azt is bebizonyította, hogy érzései is. Ami ebben a „pénzorientált” (de szép szó ez) világban igen ritka! És nem mellesleg Ő lesz az, aki tizenöt év után ismét beteljesíti az „olasz álmot” azaz a tifosik legnagyobb örömére Nicola Larini után első itáliaiként helyet foglal abban a lovacskás autóban! 

 

7 komment

Címkék: vélemény hírek forma12009

A bejegyzés trackback címe:

https://silvermike.blog.hu/api/trackback/id/tr181303797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kimi&Schumi 2009.08.11. 22:30:01

Gratulálok ,jó cikk lett,mint mindig;)
Igazat megvallva kicsit szomorú vagyok,mert azért szerettem volna látni a nagy Mestert még egyszer valamint jó lett volna látni a hírhedt álom párost egy csapatban(Kimi-Schumi)!:(
Lucaról pedig azon kívül,hogy az egyik legjobb tesztpilóta nagyon mást nem tudok mondani! Kívánok neki jó versenyzést és remélem végre összejön a pontszerzés neki is és belekerül a pontszerző pilóták történelem könyvébe!

Valenciára fel!!!:):)

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2009.08.11. 22:39:13

@Kimi&Schumi:

Nem csak te vagy szerint emiatt szomorú, hanem sok - sok szurkoló, no meg azok akik miatta váltottak jegyet...
Azért remélem, hogy Danner nem beszél zöldeket, és talán Ő is vezethet idén!
Luca pontjában bízom én is, szimpatikus ember, bár nem a legjobb versenyző, de emberi! :)

pkata 2009.08.13. 13:32:14

Szia Mike!

Mindig jó olvasni a soraidat,klasszul össze tudod foglalni az eseményeket.

Schumi jól döntött, bár végtelenül sajnálom, mert egy olyan világklasszis aki már nagyon sokat az autósport szerető embereknek.
Én nagyon szerettem volna látni Őt a versenypályán. De hát az egészsége sokkal fontosabb.

üdv,
Ramcsi

pkata 2009.08.13. 13:34:39

na kimaradt egy szó, de sztem így is érthető mit szerettem volna írni .. azért helyesen

"aki már nagyon sokat adott az autósportot szerető embereknek."

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2009.08.13. 20:05:24

@pkata:

Szia! Üdvözöllek itt a blogon :) Örülök, hogy regisztráltál az oldalra, és köszi a kedves szavakat! :)

Schumi visszalépését szerintem mindenki (attól függetlenül, hogy sárga, szürke vagy piros sapkát hord) nagyon sajnálja. De a madarak most azt csiripelik, hogy van még esély a nagy visszatérésre. Majd meglátjuk, de igazad van az egészség mindennél fontosabb, még ebben a világban is! :)

2009.08.14. 16:47:15

Hát mi tagadás jó lett volna látni Schumit. Badoer olyan pilóta aki, sosem tudta megmutatni mit is tud. Most kapott az élettől egy esélyt, hogy dobogóra állhasson akár. Sőt, kis szerencsével a tetejére is felállhat.

Innentől kezdve csak egy dolog lehet kellemetlen: ha Raikkonen előtt végez fair versenyben.

üdv Miki

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2009.08.14. 21:06:46

@safranynorbert:

Üdv! :)

Bizony, ez Luca legnagyobb és legutolsó lehetősége! Remélem meglesz neki a pont, de a dobogón sem nézném rossz szemmel :)
süti beállítások módosítása