Üdvözlet

Szép napot! Köszönöm, hogy vetted a fáradságot és „rákattantál” erre az oldalra. Ami természetesen a Formula 1-ről szól, itt-ott magánvéleménnyel fűszerezve, de időt szentelve a „cirkusz történetére”, és az aktuális eseményekre is. Köszönettel tartozom Dave-nek, aki bátorított arra, hogy ezt a blogot elkövessem. Remélem tetszeni fog, és máskor is ellátogatsz ide, jó olvasást. Üdv: SilverMike (Vég Miklós)

Videók

ABU DHABI ALONSÓVAL: KAMUI KOBAYASHI: BRAZIL NAGYDÍJ 2009:

MINER

Beszélő

  • Retroka Sensei: "Hogyan emlékszünk vissza 10 év múlva a 2009 évre?" Én 11 évvel később megmondom, nem a legizgalmasabb, de el lehet nézni. :D Lehetett volna jobb is, mert megvolt rá a potenciál, de igazán kiemelkedőt csak pár futamnak sikerült. Kár hogy nem folytatódott a blog, pedig tetszik :) Régen mennyivel értelmesebbek voltak a szurkolók, nem kis majomságokba kötöttek bele. :D (2020.11.07. 16:10) "Tükör" - Adu Dhabi Nagydíj összefoglaló
  • Sceurpien: Remélem nem baj hogy ide írok. Az én honlapomnak van egy bannercsere jellegű ajánlata. Érdekel esetleg? F1-es jellegű játék. Maga a honlap: www.pegamesatnet.hu/Rage/ Az ajánlatról: www.pegamesatnet.hu/Rage/forspons.php Kicsit másabb, mint a szokásosok, de pont azért, mert így a játékosoknak érdekük, hogy megnézzék a "Szponzorokat". Ha érdekel, a honlapon megtalálod az e-mail címem, és írj. Köszi! (2010.03.23. 11:28) Személyes - A blog jövőjéről
  • zsuszti: Hát igen tény, hogy jellemző, hogy a nők rosszabbul vezetnek, mint a férfiak,de ettől még a versenyzők között lehet, hogy van olyan aki tud legalább olyan szinten csak éppen legyintenek rá a berögződöttség miatt,mert nő. Én pl:lovagolok és nem nagyképűsködésből csak hasonlatnak,de lány létemre sokszor felültem olyan vad lovakra amire rajtam kívűl csak egy 2 méteres pasi mert felülni és a fiúk akikkel egy csapatban voltam nem vagy max 2 percig mertek rajta ülni és inkább átadták nekem a lovat. Szóval ugyanígy nem mindig biztos, hogy csak a fiúk lehetnek a jobbak a vezetésben csak mert az általában úgy van. Én remélem, hogy egyszer lesz benn a jövőben egy női versenyző az F1-ben, aki tényleg tud is valamit mutatni és nem fogják rá, hogy na ezt csak az alakjáért alkalmazzák, hogy népszerűsítse az F1-et. (2010.03.20. 13:55) A világ leggyorsabb női – hölgyek az F1-ben és "azon túl"
  • SilverMike: @safranynorbert: Köszönöm szépen, holnap felteszem, a linket, ahol a blog "folytatódik" :) (2009.12.19. 08:58) Személyes - A blog jövőjéről
  • : Sok sikert! (2009.12.13. 00:32) Személyes - A blog jövőjéről
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Licenc

Creative Commons Licenc

RÁDIÓ

Összes

Kinyitott a pilótapiac

2009.07.18. 22:04 :: SilverMike

Pénz beszél…

Ez az ősi (?) mondás a Formula 1-re, és úgy a versenyek világára sajnos hatványozottan igaz. A pénz beszél: a fejesek harcolnak érte, a csapatok marakodnak rajta, és karrierek épülnek, vagy mennek tönkre miatta. Sajnos a legtöbbször az utóbbi, mert bár nagyon sok pilótát bejutatott már a vagyon, az egyik – másik világszintű bajnokságba (persze amit kimerült a pénzbánya a „tehetséges ifjonc” a választott csapaton kívül találta magát), azért a legtöbbször az érme másik oldalát láthattuk. Azt, hogy van egy dolgos srác, akinek ugyan nincsenek milliói, de kemény munkával, és szemmel látható tehetséggel beverekszi magát, a nagy mezőnybe, majd jönnek a nehezebb idők mikor a csapatvezetőknek felkopik az álluk, és kiteszik, hogy egy gazdagabb srácot futtassanak. Ez lenne az élet nagy körforgása a Formula 1 hátsóbb régióiban. Ez tehát a cirkusz „természetes” kiválasztódásnak a része, és ezért kell lenyelnünk azt a békát is, hogy Sébastien Bourdais immáron a munkanélküli versenyzők keserű kenyerét eszi. Ugyanis megtörtént az, amire már oly régen számítani lehetett a francia versenyző és az olasz istálló útjai elválltak. A Német Nagydíj után a csapat hivatalos közleményben is kiadta Bourdais útját, egy papirusz formájában. És mivel válság van, no meg a tintával is spórolni kell, csupán egy – két szóban búcsúztak el egykori versenyzőjüktől. Az utódot majd hétfőn nevezik meg, de a legtöbben már tudni vélik (és valljuk, be eléggé meglepő lenne, ha nem Őt választanák), hogy Jaime Alguersuari veszi át „Le Seb” helyét. A srácról csak annyit kellene tudni, hogy jelenleg a WRS-ben versenyez, azon belül is a Formula Renault 3,5-ös kategóriájában, amiben jelenleg a kilencedik helyen áll, valamint (pont ma) megszerezte a Francia GP Pole pozícióját. Ez persze mind szép és jó, de a tizenkilenc éves srác, (akit a legtöbben már most „Repsol Boy”-nak neveznek), a rossznyelvek szerint csak a spanyol olajtársaság támogatásával tart ott ahol. Aki pedig már az év elején is figyelte az (elsősorban külföldi) hírforrásokat az tudhatja, hogy a cég a fiatal spanyollal akar visszatérni a királykategóriába. És úgy néz ki, hogy erre a nagy visszatérésre a Hungaroringen kerül majd sor, amikor Jamie minden idők legfiatalabb pilótája lesz, aki futamon indul (nevezésben még Mike Thackwell veri), a vadonatúj fejlesztésű Toro Rossóval.
Ami valószínűleg egy új (narancssárga) „ruhát” is kap majd…

… Piquet marad.

És ha már itt tartunk, meg kell említenünk, hogy Nelson Piquet Junior a másik pilóta, akinek rezeg a léc a lába alatt, megkapta a kétszázhuszonhatodik utolsó esélyt, azaz rajthoz állhat a Magyar Nagydíjon. Pedig a sajtó már őt is eltemette a futam előtt, és egyesek Grosjean-t, míg mások már di Grassit látták a piros – sárga overallban. Már maga Flavio Briatore is azt nyilatkozta, hogy előfordulhat, hogy Ő maga vezeti majd a nyolcas számú Renault-ot a Ringen, tehát még a góré sem tudta, hogy ki lesz majd Alonso csapattársa. Majd jött a füles, hogy az idősebbik Piquet több mint három órán keresztül tárgyalt Flavióval, ezt követően pedig közleménybe is adták, hogy Nelsinho ott lesz a Ringen, azaz marad a pilótafelállás. Aztán, hogy azon a tárgyaláson miről beszélhettek azt a fene sem tudja.
Talán az időjárásról?

Kimi nem megy sehova!

Még egy versenyző volt, akinek a jövőjéről oly sokat cikkezett mostanában a nemzetközi sajtó. A harmadik áldozati bárány nem más, mint a 2007-es év világbajnoka Kimi Räikkönen. A szituáció itt azonban mégis más, azaz ebben a pletykában nem zavarják, hanem magától megy a pilóta. Mégpedig rallyzni egyet, a Forddal. Felütötte ugyanis a fejét az a „hír”(nek nem nevezethető valami), hogy Räikkönen az év végén visszavonul és innentől kezdve csak a Rally-ra fog összpontosítani. A finn pilóta persze cáfolta ezt és elmondta, hogy a rally csak hobby és már korábban is versenyzett volna, ha csapata engedi (pici fricska Ron Dennis-nek). De a sok gyerek között persze elvész a bába, és szinte senki sem hallotta meg a világbajnok szavát a sok újságcikk mellett. Talán azért sem, mert az újságok azt is megírták, hogy a finn versenyzőt kidobja a Ferrari (beáldozza Alonsoért) és a kártérítéssel a zsebében Kimi a Brawn GP-hez igazol. Ezek után már maga a menedzser szólalt meg, és elmondta, hogy Kimi nem megy sehova, és 2010-ben is a Ferrari családját fogja erősíteni. Személy szerint ennek és a Kimi interjúnak is nagyon örültem, ugyanis én már év eleje óta szajkóztam, hogy a Jégember nem megy sehova. Köti a szerződése, többször elmondta, hogy nagyon jól érzi magát Olaszországban, és csak akkor megy el, ha már megunta az egészet, de jelenleg nem unja a versenyzést, csak azt, hogy a csapata a középmezőnyben harcol. Kimi pedig nem az a srác, aki ködösítene, ami a szívén az a száján. Ugyan most miért mondana mást? A Rally pedig tényleg, csak a hobby kategória lehet számára, az pedig, hogy egy versenyző az F1 mellet máshol is szerencsét próbál csak azoknak meglepő, akik nem ismerik a sport múltját. Régebben ezek a versenyzők mentek LeMans-ba, meg Indy-be, a következő héten meg lenyomtak egy versenyt a Formula 1-ben. Mert ez az éltük, és Kimié is erről szól, a sebességről, és istenadta szerencséje van, hogy a Fiat (Ferrari „rokon”) indít autókat a murván is, és mindenféle modern szerződéses vacak nélkül átcsücsülhet beléjük.

Ez ennyire egyszerű!

Persze lehet, hogy tévedtem...


Utolsó szó jogán: Senki se feledje, Michelisz Norbert holnapi versenyeit!

2 komment

Címkék: vélemény hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://silvermike.blog.hu/api/trackback/id/tr171253832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2009.07.20. 20:13:53

Sziasztok!

A blog nevében (és nagyon remélem, hogy az olvasók nevében) is tanúsíthatom együttérzésemet a Surtees családnak, a vasárnapi tragédia miatt! Tudom, hogy nem kapják meg ezen az oldalon keresztül, de az illem, és a szív mégis ezt diktálja!

Ami Henry-vel történt az egy leírhatatlan tragédia a motorportok világában, ezért szeretném (remélem a nevetekben) is valamilyen módom majd részvétemet kifejezni John-nak, valamit Henry édesanyjának és két testvérének.

Ha lesz hozzá erőm majd itt is megemlékezem a srácról, még az előzetes előtt.

Nyugodjék, békében Henry Surtees! :(

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2009.07.22. 22:29:23

Sziasztok, akkor írom a menetrendet :)

-Holnap egy cikk Henry emlékére (délelőtt)
-Pénteken a futamelőzetes (a Ring után)
-Kedden egy beszámoló kintről a Hungaroringről.
Hétvégén pedig a futam összefoglalója, mivel Keddtől - Szombatig nem leszek itthon...:)

Mindenkinek jó olvasást, és jó szórakozást a Magyar GP-hez!
süti beállítások módosítása