Üdvözlet

Szép napot! Köszönöm, hogy vetted a fáradságot és „rákattantál” erre az oldalra. Ami természetesen a Formula 1-ről szól, itt-ott magánvéleménnyel fűszerezve, de időt szentelve a „cirkusz történetére”, és az aktuális eseményekre is. Köszönettel tartozom Dave-nek, aki bátorított arra, hogy ezt a blogot elkövessem. Remélem tetszeni fog, és máskor is ellátogatsz ide, jó olvasást. Üdv: SilverMike (Vég Miklós)

Videók

ABU DHABI ALONSÓVAL: KAMUI KOBAYASHI: BRAZIL NAGYDÍJ 2009:

MINER

Beszélő

  • Retroka Sensei: "Hogyan emlékszünk vissza 10 év múlva a 2009 évre?" Én 11 évvel később megmondom, nem a legizgalmasabb, de el lehet nézni. :D Lehetett volna jobb is, mert megvolt rá a potenciál, de igazán kiemelkedőt csak pár futamnak sikerült. Kár hogy nem folytatódott a blog, pedig tetszik :) Régen mennyivel értelmesebbek voltak a szurkolók, nem kis majomságokba kötöttek bele. :D (2020.11.07. 16:10) "Tükör" - Adu Dhabi Nagydíj összefoglaló
  • Sceurpien: Remélem nem baj hogy ide írok. Az én honlapomnak van egy bannercsere jellegű ajánlata. Érdekel esetleg? F1-es jellegű játék. Maga a honlap: www.pegamesatnet.hu/Rage/ Az ajánlatról: www.pegamesatnet.hu/Rage/forspons.php Kicsit másabb, mint a szokásosok, de pont azért, mert így a játékosoknak érdekük, hogy megnézzék a "Szponzorokat". Ha érdekel, a honlapon megtalálod az e-mail címem, és írj. Köszi! (2010.03.23. 11:28) Személyes - A blog jövőjéről
  • zsuszti: Hát igen tény, hogy jellemző, hogy a nők rosszabbul vezetnek, mint a férfiak,de ettől még a versenyzők között lehet, hogy van olyan aki tud legalább olyan szinten csak éppen legyintenek rá a berögződöttség miatt,mert nő. Én pl:lovagolok és nem nagyképűsködésből csak hasonlatnak,de lány létemre sokszor felültem olyan vad lovakra amire rajtam kívűl csak egy 2 méteres pasi mert felülni és a fiúk akikkel egy csapatban voltam nem vagy max 2 percig mertek rajta ülni és inkább átadták nekem a lovat. Szóval ugyanígy nem mindig biztos, hogy csak a fiúk lehetnek a jobbak a vezetésben csak mert az általában úgy van. Én remélem, hogy egyszer lesz benn a jövőben egy női versenyző az F1-ben, aki tényleg tud is valamit mutatni és nem fogják rá, hogy na ezt csak az alakjáért alkalmazzák, hogy népszerűsítse az F1-et. (2010.03.20. 13:55) A világ leggyorsabb női – hölgyek az F1-ben és "azon túl"
  • SilverMike: @safranynorbert: Köszönöm szépen, holnap felteszem, a linket, ahol a blog "folytatódik" :) (2009.12.19. 08:58) Személyes - A blog jövőjéről
  • : Sok sikert! (2009.12.13. 00:32) Személyes - A blog jövőjéről
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Licenc

Creative Commons Licenc

RÁDIÓ

Összes

Német Nagydíj: Kenguru Jack győzelme

2009.07.13. 17:04 :: SilverMike

Aki közelebbről ismer az tudja, hogy világ életemben (pontosabban amióta „ismerem”) kedveltem Mark Webbert, ezért (is) bízom benne, hogy Webbo igazi rajongói sem fognak megkövezni a cím miatt. Amit csak azért írtam ide, mert hirtelenjében nem jutott eszembe semmi más, ami „nagyon Ausztrál” olyan, mint Mark Webber maga. Mert ez a srác tényleg büszke arra a földdarabra ahonnan származik, azaz „kenguruországra” azon belül is egy csendes kisvárosra Queanbeyan-re, ahol 1976-ban meglátta a napvilágot. Azóta már sok víz lefolyt a Queanbeyan folyón (mert ha minden igaz még ilyen is van), miközben Mark hosszú és kanyargós utat járt be a Formula 1-ig. Ahol egy fantasztikus bemutatkozás után (pontokat szerzett a Mindardival, Melbourne-ben) megjárta szinte az „összes” csapatot, de nyeri egyikkel sem tudott. Ekkor pályafutását már – már Chris Amon-éhoz (a kiváló új – zélandi sem tudott Nagydíjat nyeri) és Jean Alesi-éhoz (rosszkor rossz helyen) kezdték hasonlítgatni. Talán azért mert a remek Jaguaros éveket követően mehetett volna a Renault-hoz is, de Ő a Williams – BMW-t választotta a 2005-ös évre. Sir Frank csapatából igazolt a Red Bull-hoz, ahol immáron a harmadik szezonját tölti, és hosszú idő után ismét nyerő autó van az „ülepe alatt”.
A Német Nagydíj előtt szinte mindenki tudni vélte, hogy a futamot Sebastian Vettel fogja nyerni. Persze nem ok nélkül gondolták ezt, a Red Bull nagyot fejlődött (két millió euróból volt is hova) a „silverstonei frissítések” után, sőt a körülmények is a kis németnek kedveztek. Az idő egész hétvégén hideg volt, már – már a téli teszteket idéző, ami köztudottan fekszik az autójának, plusz a helyszínen volt és drukkolt neki vagy százezer német rajongó. Ennek ellenére az első edzésen Mark Webber parádézott, a másodikon pedig megjelentek a hétvége meglepetésemberei név szerint Lewis Hamilton és Adrian Sutil. Az időmérőn is ők ketten okozták a legpozitívabb meglepetést, Hamilton visszajuttatta a McLarent oda ahová az való, azaz az első tíz közé, Sutil pedig nemhogy az első, de a második kaotikus időmérőt is túlélte és hetedik lett, megelőzve a két Ferrarit. Ja, és az autója is nehezebb volt, mint a két „vörös ördögé”. Az edzést magát a „kenguru Jack” nyerte, pályafutása során először, mögé a két Brawn sorolt be. Vettel, negyedik lett, miután több hibát is vétett a gyors körén. Nem hiába, igaz a mondás: Sokat akar a szarka...
Ugyanez volt a baja Lewis Hamiltonnak is, akinek nem először durrant el az agya a startot követően.  Nagyon nagyot rajtolt az ötödikről az első helyekre, de ismét elkövette a fiatalokra oly jellemző hibát, nem elégedett meg mondjuk a második pozícióval és (vesztére) megtámadta Webbert is, az ausztrál vezetőszárnya viszont „kivágta” gumiját és az akció után, az első kör végén mehetett a depóba új papucsokért. Webber egyébként nem csak vele hanem Barrichellóval is ütközött miután az első métereken ráhúzta autóját az „öregre”, mutatványát áthajtásos büntetéssel jutalmazták. Persze az FIA csak körökkel a koccanás után találta el, hogy Webbert büntetni kell, akkor, amikor az élen álló kettős Barrichello és „a vétkes” már több mint tizenöt másodperccel a mezőny előtt járt.

                                              A játék neve: Ki tart fel kit?

A mezőnyt ekkor Kovalainen vezette (tartotta fel, az agyig tankolt McLarennel), őt követte (a feltartottak hada) Button, Massa, Vettel és Räikkönen, no meg a hétvége sztárja Adrian Sutil.  Az állóvizet csak az első kiállások kavarták fel, amikor Barrichello érkezett meg Massa mögé, Webber pedig visszatért az élre (a büntetés ellenére is) és gyorsabbnál gyorsabb köröket futott. A tervezett kiállás után Button elé érkezett meg, a két éllovast ekkor Kubica tartotta fel. A kiállások nagy győztese Felipe Massa lett, aki vagy tíz körrel később látogatta meg a szerelőket, mint ellenfelei így esélye nyílt a harmadik hely megszerzésére (ezt az utat járta be Rosberg is). A nagy vesztes meg Adrian Sutil lett, a kis német közvetlenül a depózás után ütközött Räikkönennel, elvesztette a vezetőszárnyát és az esélyt a Force India első pontjainak a megszerzésére. A száműzött Webber a kiállások után jócskán Barrichello mögött találta magát (a büntetés miatt), azonban ahogy azt egy jó ausztrál bumeráng is teszi hamarosan visszatért! Hihetetlen köröket futott és utolérte, sőt a következő depózás után már meg is előzte a brazilt. Akit még az ág is húzott, a második kiállásánál vagy hét másodpercet veszített egy beragadó tankolócsővel, és ha már a gondviselés így hozta a harmadik látogatás után behozták Button mögé! Erre a cserére szükség is volt, mert a messziről jött emberek (Massa, Nico) ekkor már bőven a Brawn-ok előtt jártak, sőt a hirtelen megtáltosodó Alonso is őket veszélyeztette, ezért aztán Rubens hátrafutott és a változatosság kedvéért feltartotta a gyorsabb autót. Az utolsó körökre lenyugodtak a kedélyek, Webber vezetett a sunyi Vettel előtt aki észrevétlenül jött fel a második helyre, a harmadik Massa volt, a negyedik meg Rosberg. A németek kedvenc „finnjét” a két Brawn és Alonso követte, az utolsó pont pedig Kovalainené lett, aki végig szépen feltartotta Glock-ot! A McLaren négy szűk esztendő (négy nullás futam) után szerzett ismét pontot. Webber pedig nyolc szűk esztendő után végre – valahára nyert! Aztán szállította nekünk az év egyik legmeghatóbb pillanatát, mikor a levezető körön előbb ordibált, majd hallhatóan sírdogált a rádióba.
Kínában még úgy fejeztem be az irományom (egy sokadik Webber dobogó után), hogy egyszer majd az Ő napja is eljön. És tessék, százharminckettedik nekifutásra sikerült is, eljött Webber napja. A világ tényleg változik! A Brawn GP és Ross talán először szabott téves taktikát versenyzői alá, a Red Bull lassan verhetetlen és a nagyok, előbb a Ferrari most a McLaren és a Renault szépen lassan feléledni látszanak.

És akkor, mi van most a BMW-vel?

 

9 komment

Címkék: vélemény hírek forma12009 futamok

A bejegyzés trackback címe:

https://silvermike.blog.hu/api/trackback/id/tr761244023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dave985 · http://siparadicsom.reblog.hu/ 2009.07.14. 20:06:27

Ez a belső fórum hátránya: ide kevesen írnak.:)

Igazából nem akarlak ismételgetni, így csak arról szólnék, amin pontosítanék (helyesebben: saját véleményemet közölném).
A rajtra rá lehet fogni, hogy sokat akart Hamilton, de megítélesem szerint Lewis simán befordult volna az 1-es kanyarban, amennyiben Webber nem löki meg, a defekt ebből a szempontból másodlagos. Ugyanakkor nem mondom azt, hogy Webbert hibáztatnám, ő azt tette, amit kellett, lezárta az utat. Nem azért van ott, hogy minden vállakozó szellemű riválisát elengedjen. Viszont Hamilton sem volt annyira rizikót vállaló, ő volt elől, ő volt nyerő helyzetben.
Ergo: sima versenyszituáció, amin persze lehet úgy meditálni, hogyha Hamilton akkor megelégedett volna a 2.-3. hellyel. De nem érdemes...

Az idei szezon sajnos arról szól, hogy kit, meddig tartanak fel, akit kevésbé, az nyer. Előzések sem nagyon vannak, mióta mindenkin rajta van a DD, vagy DDD. Sajnálatos, de erről elsősorban a csapatok tehetnek (Előzési Munkacsoport).

Sutil- Räikkönen konfliktus: versenybaleset, de ha már ítélni kell, Sutil egy kicsit töketlen volt, Kimi pedig agresszív, sajnos megint a német szívta meg.

Webbernek meg grat, 6:3-ra veri versenyeken Vettelt, remélem ő lesz Button első számú kihívója!:)

papajoe 2009.07.14. 20:40:51

Jó lett,-kicsit szűkszavú,-gratulálok!
Szép volt Alonso ,szép volt Webber!

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2009.07.14. 21:15:58

@Dave985:

Hát igen kevesebben írnak, de összességében azért van vélemény :)

Köszi, hogy meglátogattál, majd megyek én is.

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2009.07.14. 22:57:15

@papajoe:

Köszi kicsit tömör lett valóban, de örülök, hogy tetszik :)

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2009.07.17. 20:36:21

Sziasztok, holnap délután jön egy irka - firka a "pilótapiacról" :)

JP 2009.07.22. 11:27:37

Szia Miki!

Bocs, hogy olyan rég látogattam ide. Jó újra olvasgatni a cikkeidet!

A futamra visszatérve: Webber sosem a szívem csücske, de azzal, amit a rajtnál művelt még távolabb került tőle. Ketten is lerajtolják, ő meg üt-vág, akit ér, hogy visszaszerezze a pozícióját.... Barri teljesen egyenesen jött végig a rajtnál, Webber mégis megpróbálta Schumi-san kiütni. Nem sikerült.

Aztán jött Lewis, aki simán lerajtolta. Picit később fékezett, ami elég volt ahhoz, hogy "csak" defektet okozzon. Igaz, nem szívleli Hamiltont, többször nyilatkozta, hogy jó volna ha visszafogná magát, mert túl agresszíven versenyez.

Szóval az áthajtásos bünti a minimum volt, amit kaphatott Webber...

Igyekszem bepótolni a mulasztásom, és elolvasni a kihagyott cikkeidet.

Üdv!!

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2009.07.22. 19:01:57

@JP:

Szia, éppen valamelyik nap olvastam vissza, és tényleg hiányoztál ebből a blogból!:)

Örülök, hogy újra itt vagy, lesz is mit pótolni, és remélem, hogy írsz majd! :)

Jó olvasást, remélem tetszeni fog!

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2009.07.24. 21:26:46

Sziasztok, a futamelőzetesem ezennel kiesik a sorból, mert nincs időm megírni nemrég értem haza a Ringről (fáradt vagyok kissé) és holnap megyek is. Ígérem az öszefogalóban, és a beszámolóban mindent pótolok :)

Addig is egy REMEK ELŐZETES: fanzone.blogzona.hu/Dave985/

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2009.07.27. 10:43:57

Sziasztok!

Hazaértem a Ringről, ha minden igaz este felteszem a helyszíni élménybeszámolót!
Majd a hétvégén (vasárnap) jön az "igazi" összefoglaló, mert Szombatig nem leszek itthon.

Innen is JOBBULÁST KÍVÁNOK MASSÁNAK!!!!
süti beállítások módosítása