Üdvözlet

Szép napot! Köszönöm, hogy vetted a fáradságot és „rákattantál” erre az oldalra. Ami természetesen a Formula 1-ről szól, itt-ott magánvéleménnyel fűszerezve, de időt szentelve a „cirkusz történetére”, és az aktuális eseményekre is. Köszönettel tartozom Dave-nek, aki bátorított arra, hogy ezt a blogot elkövessem. Remélem tetszeni fog, és máskor is ellátogatsz ide, jó olvasást. Üdv: SilverMike (Vég Miklós)

Videók

ABU DHABI ALONSÓVAL: KAMUI KOBAYASHI: BRAZIL NAGYDÍJ 2009:

MINER

Beszélő

  • Retroka Sensei: "Hogyan emlékszünk vissza 10 év múlva a 2009 évre?" Én 11 évvel később megmondom, nem a legizgalmasabb, de el lehet nézni. :D Lehetett volna jobb is, mert megvolt rá a potenciál, de igazán kiemelkedőt csak pár futamnak sikerült. Kár hogy nem folytatódott a blog, pedig tetszik :) Régen mennyivel értelmesebbek voltak a szurkolók, nem kis majomságokba kötöttek bele. :D (2020.11.07. 16:10) "Tükör" - Adu Dhabi Nagydíj összefoglaló
  • Sceurpien: Remélem nem baj hogy ide írok. Az én honlapomnak van egy bannercsere jellegű ajánlata. Érdekel esetleg? F1-es jellegű játék. Maga a honlap: www.pegamesatnet.hu/Rage/ Az ajánlatról: www.pegamesatnet.hu/Rage/forspons.php Kicsit másabb, mint a szokásosok, de pont azért, mert így a játékosoknak érdekük, hogy megnézzék a "Szponzorokat". Ha érdekel, a honlapon megtalálod az e-mail címem, és írj. Köszi! (2010.03.23. 11:28) Személyes - A blog jövőjéről
  • zsuszti: Hát igen tény, hogy jellemző, hogy a nők rosszabbul vezetnek, mint a férfiak,de ettől még a versenyzők között lehet, hogy van olyan aki tud legalább olyan szinten csak éppen legyintenek rá a berögződöttség miatt,mert nő. Én pl:lovagolok és nem nagyképűsködésből csak hasonlatnak,de lány létemre sokszor felültem olyan vad lovakra amire rajtam kívűl csak egy 2 méteres pasi mert felülni és a fiúk akikkel egy csapatban voltam nem vagy max 2 percig mertek rajta ülni és inkább átadták nekem a lovat. Szóval ugyanígy nem mindig biztos, hogy csak a fiúk lehetnek a jobbak a vezetésben csak mert az általában úgy van. Én remélem, hogy egyszer lesz benn a jövőben egy női versenyző az F1-ben, aki tényleg tud is valamit mutatni és nem fogják rá, hogy na ezt csak az alakjáért alkalmazzák, hogy népszerűsítse az F1-et. (2010.03.20. 13:55) A világ leggyorsabb női – hölgyek az F1-ben és "azon túl"
  • SilverMike: @safranynorbert: Köszönöm szépen, holnap felteszem, a linket, ahol a blog "folytatódik" :) (2009.12.19. 08:58) Személyes - A blog jövőjéről
  • : Sok sikert! (2009.12.13. 00:32) Személyes - A blog jövőjéről
  • Utolsó 20

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Licenc

Creative Commons Licenc

RÁDIÓ

Összes

A főszereplők

2008.10.28. 11:49 :: SilverMike

Ismét a végére értünk egy Formula 1-es szezonnak, és ismét az utolsó futamra maradt a döntés. Természetesen a világbajnok személyét illetően. Idén „csak” két pilóta maradt esélyes a brazíliai fináléban. Lewis Hamilton és Felipe Massa. Persze ez az esztendő nem csak róluk szólt, most azonban mégis az ő kettejük „útját”, szezonját és esélyeiket kell boncolgatni.
Még a szezon előtt szinte mindenki a Räikkönen, Hamilton, Alonso csatáról beszélt, ezt a csatát várta. Felipe Massáról pedig mintha az egész világ megfeledkezett volna. A 2007-es esztendő után, - mikor a „kis Brazil” bajnoki címhez segítette Kimit - az emberek beskatulyázták, elkönyvelték Őt „örökmásodiknak”. Ezzel szemben Hamiltont ismét a bajnoki cím egyik várományosának tartották. A 2007-es bakik után szinte mindenki biztos volt benne, hogy a Brit tanult a hibáiból, és újra célba veszi a bajnoki címet. Az év remekül indult számára. Nyert az Ausztráliai káoszfutamban, még a Ferrari pilótái nem értek célba. Azonban a Ferrari hamar visszavágott, és a Scuderia versenyzői gyorsan nyertek négy futamot. Massa Bahreinben és Törökországban tarolt, és feledtette az év eleji bakikat. Közben a McLaren visszaesett, Hamilton egészen Moncaóig „csupán” a dobogós helyezésekért, és a pontokért küzdött. A Hercegségben viszont fordult a kocka, a Brit nyert a szakadó esőben, miközben a Ferrari pilótái nem találták az úszógumikat. Ez egész évben jellemző volt, Hamilton remek győzelmet szerzett Silverstoneban szintén szakadó esőben, valamit parádés felzárkózást mutatott be Olaszországban. Igaz Monzában a gumitaktika miatt elveszett az esélye a győzelemre. Amilyen jól autózott Hamiton az esőben, olyan jól alkalmazkodott Felipe az új városi pályákhoz. Valenciában elsöprő győzelmet aratott, Szingapúrban pedig magabiztosan vezetett, a győzelmet a saját csapata vette el tőle, a híres-hírhedt „tankolócső esettel”. A technika ördöge mindkét pilóta életét megnehezítette, még Massa egy győzelmet veszített a Magyarországi motorhiba miatt, addig Hamilton egész évben a gumikkal küzdött. Defekt a Ringen, és elbaltázott taktika Olaszországban. Nem csak a fényes sikerekről szól ez az év, mindkét főhősünk követett el gyermeteg hibákat is. Hamilton „billiárd” akciója Kanadában valamit a meggondolatlan rajt Japánban. Mindkétszer láthattuk, hogy Hamilton még fiatal, és bizony túlságosan heves. Massa főleg az év elején szenvedett a kipörgésgátló hiányával. Érthetetlen kiesése Malajziában, és a gyenge esős teljesítménye nehezítették a szezonját. Mi a „pórnép” rengeteg akciót is köszönhettünk nekik, mindkét versenyző bemutatott remek előzéseket. Hamilton harca Olaszországban, valamit Massa frappáns dupla előzése Kanadában, és Magyarországi rajtja örökre emlékezetes marad.
Akkor hát, milyenek az esélyek?
Nyilvánvalóan Hamilton az esélyesebb, kedvezőbb helyzetből, hét pontos előnnyel kezdi majd meg a száguldást. Azt viszont ne feledjük, hogy a tavalyi szezonban is ennyi előnyt dobott el magától. Ha, nem hibázik és nem borul el az agya, valamit az autó sem adja meg magát elég lenne neki egy ötödik helyezés is Massa győzelme esetén. Ami tét nélkül nyilván egyszerű feladat, de ilyenkor nagyobb téttel sokkal nehezebb, több a nyomás, könnyebb hibázni.
Felipe Massa bízhat Kimi Räikkönen segítségében, viszont még a kettős győzelem esetén is kell neki egy kis szerencse, abban reménykedhet, hogy győzelme esetén Hamilton a hatodik lesz. Rajta biztosan kiesebb a nyomás, ahogy azt le is nyilatkozta „az esélytelen nyugalmával” fog versenyezni. Sőt, hazai pályán bízhat több mint 100.000 Brazil támogatásában.


Remek csata lesz, izgalmas futam:
Győzzön a jobbik!

15 komment

Címkék: vélemény hírek előzetes

A bejegyzés trackback címe:

https://silvermike.blog.hu/api/trackback/id/tr68736093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kimi&Schumi 2008.10.28. 18:56:21

Kedves Miki!
Jó cikk lett ez is,mint az összes többi! De ez a cikk most más oldaladról van megirva ,ami nem baj:) Sőt kifejezetten jó:) És igen győzzőn a jobb,nekem már mindegy kilesz a vb :)

Nadja*Nórííí 2008.10.28. 19:09:28

Bízom az izgalmas futamban, bízom a csatában és bízom Hamilton győzelmében. Még Massának is van esélye a győzelemre, de ahhoz Lewis agyának nagyon be kéne durrannia, amit én kétlek személy szerint. Én bízom abban, hogy egy kicsit nyugodtabb lesz, de ki tudja, mit hoz a holnap, és én se látok bele a fejébe. :D (Pedig néha milyen jó lenne! :P)
A cikk pedig fantasztikus! :P

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.10.28. 19:43:29

jpm: igen eléggé furcsa ezt pont Ficiso-tól olvasni...mikor neki is volt ám bőven lehetősége. azzal az autóval Alonso 2vb-t ő pedig 2 futamot nyert.

Kimi&Schumi: ez most ilyenre sikeredett!:)

Nóri: köszi, abban én is bízom, hogy egy jó kis futam lesz. abban is, hogy nem fog eldurranni az agya. meglátjuk!

jpm 2008.10.28. 21:28:14

Nekem bejött a cikk stílusa. Grat.

Nóri: Szerintem tanult a tavalyi futamból, én inkább a többiektől félek, meg a technika ördögétől... :(

Pont színházba megyünk vasárnap este, kénytelen leszek dvd-ről megnézni...

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.10.28. 22:00:30

jpm: köszi! :)
én a techikától csak, a többiekben bízom, hogy fair játékosok lesznek!
ha így van jó szórakozást a színházhoz! meg jó szurkolást a futamhoz! :)

jpm 2008.10.29. 09:08:34

Miki: Köszi.

Ha megnézzük, hogy két év alatt hány pilótát bosszantott fel Lewis, akkor zért van ok aggodalomra. A legjobban Webber meg Trulli van kibukva, ami érthető is. Őket "óriási" tehetségnek titulálták folyamatosan, aztán idáig nem sok babér termett nekik, erre jön egy kezdő és már az első évében majdnem bajnok lesz, és most itt áll a lehetőség ismét. Érdekes, hogy pl. Nakajima egy szót sem szólt az egészhez. Mondjuk számomra mindig is szimpik voltak a japán versenyzők, ők sem sokat taktikáznak, hanem mennek, ahogy bírnak. Fel kellene fogni a többieknek, hogy itt nem kell udvariaskodni, ez nem az utca, hanem versenypálya, az győz, aki megelőzi a többieket. Ja, hogy későn fékez, bebújik oda, ahova más nem mer? Lehet, hogy azért mert ő autóversenyző, és nem fél a pályán, tisztában van az autója képességeivel. (na jó, nem mindig. Fuji :( )

Egy szó még az udvariasságra. Gondolom előttettek van '91 Suzuka, amikor Ayrton a célegyenes előtti kanyarban félreállt és maga elé engedte Bergert. Ő így köszönte meg az egész évi támogatást. Mert Berger legalább támogatta, nem úgy, mint idén Kovalainnen Lewist.

Bocs, ha csapongtam. Alig várom már a vasárnap estét...

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.10.29. 12:23:54

jpm: igen! ez igaz ami leírtál ide. Nekem a Trulli és Webber féle "savanyú a szőlő" nyilatkozatok voltak furák. Mert Webber egy elég szimptikus pilóta volt nekem nem értettem ezt a nyilatkozatot! az oka biztosan az amit ide leírtál, ez biztos.
igen Senna és Berger nagyon jó csapat voltak! sajnos Heikki idén nagyon gyenge volt. Remélem jövőre összeszedi magát!!!
semmi baj! nem csapongtál! :)

Nadja*Nórííí 2008.10.29. 12:41:55

Én a többiektől nem félek, de igaz, hogy technikai hiba akadhat. Reméljük, hogy semmi gondja nem lesz az autójával. Bár ki tudja, mi lesz. Benne van a pakliban, hogy lehet vmi, de nem akarok vészmadár lenni. Én őt szeretném győzni látni! :)

jpm 2008.10.30. 08:29:21

Nóri: Ezzel nem vagy egyedül. :)

Massa mindenfelé nyilatkozik a tiszta versenyről, de azért Eddie Jordan után Juan-Pablo is odaszúr neki, pedig ő ugye nem egy fanatikus McLaren szurkoló. :)

www.f1hirek.hu/hir/Hamilton_helyeben_Montoya_elkerulne_Massat_Braziliaban_200811291552

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.10.30. 10:19:27

Nóri: a technikai hiba sajnos mindig benne van a pakliban. viszont minden pilótának! nem csak Hamiltonnak kell tartani tőle.

jpm: olvastam Montoya nyilatkozatát:) olyan klasszikus JPM-es :).

jpm 2008.10.30. 15:35:58

Miki: ugye? nekem is tetszett. :)

Most olvasom, hogy várhatóan egész hétvégén esni fog Brazíliában!

Nadja*Nórííí 2008.10.30. 17:55:26

jpm: Köszönöm :) És a Montoyás cikk vmi fantasztikus. Olyan igazi Juan Pablo-s. ;)

Miki: Tudom, hogy nem csak Hamiltonnak kell félni a technikai hibától, de a Ferrarinál már volt. De ez nem zárja ki, hogy legyen még egy nekik, de úgy gondolom, hogy most különösen nagy gondot fognak fordítani az autó átvizsgálására és ügyelni fognak arra, hogy semmi gond se legyen. Remélem, hogy a McLarennél is hasonlóan nagy gondot fognak mindenre fordítani - vagy talán még jobban - , mint ahogy a Ferrarinál gondolom. Báárcsak igazam lenne és minden jól menne a McLarennél. :)

jpm: Hogyha esni fog egész hétvégén, akkor az még érdekesebbé teszi az egészet. Váratlan dolgok is történhetnek. :)
Hm...már kíváncsian várom. :)

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.10.30. 18:41:47

jpm: hát az eső... nem is tudom :) még egy bizonytalansági tényező. Igaz, hogy esőben Hamiltonnak nagyobb esélye van, akár nyerni is, de ő is kieshet.. megint az érme két oldala :). mit volt itt 2003-ban?? :)

nóri: a McLarennél jobban átvizsgálják hidd el ;)!! nyilatkozták is, plusz a Ferrarik zsír új motorral mennek, még Hamilton használttal!

A futam igazi előzetese holnap jön!

Nadja*Nórííí 2008.10.31. 17:25:02

Miklós: Köszönöm a tájékoztatást. =)

Kimi&Schumi 2008.11.01. 10:38:26

Érdekes futam elé nézünk;) Kis eső kis csaták:D Bár meglehet,hogy egy nagyon sima unalmas futamunk lesz,amit nagyon nem szeretnék:D Legyen izgalmas futam;) És jöjjön a következő év :D
süti beállítások módosítása