Üdvözlet

Szép napot! Köszönöm, hogy vetted a fáradságot és „rákattantál” erre az oldalra. Ami természetesen a Formula 1-ről szól, itt-ott magánvéleménnyel fűszerezve, de időt szentelve a „cirkusz történetére”, és az aktuális eseményekre is. Köszönettel tartozom Dave-nek, aki bátorított arra, hogy ezt a blogot elkövessem. Remélem tetszeni fog, és máskor is ellátogatsz ide, jó olvasást. Üdv: SilverMike (Vég Miklós)

Videók

ABU DHABI ALONSÓVAL: KAMUI KOBAYASHI: BRAZIL NAGYDÍJ 2009:

MINER

Beszélő

  • Retroka Sensei: "Hogyan emlékszünk vissza 10 év múlva a 2009 évre?" Én 11 évvel később megmondom, nem a legizgalmasabb, de el lehet nézni. :D Lehetett volna jobb is, mert megvolt rá a potenciál, de igazán kiemelkedőt csak pár futamnak sikerült. Kár hogy nem folytatódott a blog, pedig tetszik :) Régen mennyivel értelmesebbek voltak a szurkolók, nem kis majomságokba kötöttek bele. :D (2020.11.07. 16:10) "Tükör" - Adu Dhabi Nagydíj összefoglaló
  • Sceurpien: Remélem nem baj hogy ide írok. Az én honlapomnak van egy bannercsere jellegű ajánlata. Érdekel esetleg? F1-es jellegű játék. Maga a honlap: www.pegamesatnet.hu/Rage/ Az ajánlatról: www.pegamesatnet.hu/Rage/forspons.php Kicsit másabb, mint a szokásosok, de pont azért, mert így a játékosoknak érdekük, hogy megnézzék a "Szponzorokat". Ha érdekel, a honlapon megtalálod az e-mail címem, és írj. Köszi! (2010.03.23. 11:28) Személyes - A blog jövőjéről
  • zsuszti: Hát igen tény, hogy jellemző, hogy a nők rosszabbul vezetnek, mint a férfiak,de ettől még a versenyzők között lehet, hogy van olyan aki tud legalább olyan szinten csak éppen legyintenek rá a berögződöttség miatt,mert nő. Én pl:lovagolok és nem nagyképűsködésből csak hasonlatnak,de lány létemre sokszor felültem olyan vad lovakra amire rajtam kívűl csak egy 2 méteres pasi mert felülni és a fiúk akikkel egy csapatban voltam nem vagy max 2 percig mertek rajta ülni és inkább átadták nekem a lovat. Szóval ugyanígy nem mindig biztos, hogy csak a fiúk lehetnek a jobbak a vezetésben csak mert az általában úgy van. Én remélem, hogy egyszer lesz benn a jövőben egy női versenyző az F1-ben, aki tényleg tud is valamit mutatni és nem fogják rá, hogy na ezt csak az alakjáért alkalmazzák, hogy népszerűsítse az F1-et. (2010.03.20. 13:55) A világ leggyorsabb női – hölgyek az F1-ben és "azon túl"
  • SilverMike: @safranynorbert: Köszönöm szépen, holnap felteszem, a linket, ahol a blog "folytatódik" :) (2009.12.19. 08:58) Személyes - A blog jövőjéről
  • : Sok sikert! (2009.12.13. 00:32) Személyes - A blog jövőjéről
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Licenc

Creative Commons Licenc

RÁDIÓ

Összes

A felkelő Nap földjén

2008.10.09. 19:15 :: SilverMike

A Formula 1 elérkezett Japánba, és ezzel végre kezdetét vette, a „nagy hajrá”. Három futam maradt, és még két (matematikailag öt) versenyző esélyes a bajnoki cím elhódítására! Hamilton és Massa „harca” tehát, a felkelő Nap földjén folytatódik. A Száguldó Cirkusz pedig a „nagy csata” közepette, negyedik alkalommal látogat el Fujiba. Az elmúlt harminc év alatt, nem is rossz arány! Az első Nagydíjat 1976-ban rendezték itt, persze az eső akkor is (és azóta minden futam alatt) ömlött. Ekkor történt meg a legendás eset, mikor a visszatérő Niki Lauda, „oda adta” a világbajnoki címet James Huntnak. Ugyanis nem állt ki versenyezni a szakadó esőben, mondván: „Hülye aki ezen a pályán vezet.” Közben Hunt megtáltosodott, és feljött harmadiknak, ezzel egyetlen pontocskával kiénekelte a sajtot Lauda szájából. Magyarul bajnok lett. Bátraké a szerencse! Utána még volt itt egy derbi, majd jött Suzuka (persze évekkel később). A pálya ami 2009-től Fujival felváltva rendezi majd a Japán futamot! Fuji tavaly tért vissza, szintén óriási esővel, erre biztosan mindenki emlékszik A nagy eső miatt majdnem lefújták az egészet, kár lett volna! Mert egy remek kis futamot láthatott a nagyérdemű. Hamilton nyert, valamit ezen a futamon állhatott először a dobogóra Heikki Kovalainen, akkor még a Renault tarka színeiben. Itt villantott először Sebastian Vettel is, igaz ő később kiütötte magát (és Webbert) a futamból. Szóval volt ott minden mint a jó boltban, és ha hinni lehet az időjárás előrejelzésnek (lehet???) lesz is.
A dicső múlt után pedig egy pár szó a jelenről, meg magáról a pályáról!
Mostanában leginkább Mr. Mosley újabb „remek” (érezzük, erősen zárójeles) ötlete borzolja a kedélyeket! „Mad Max” a napokban, bejelentette, tárgyalnak a csapatokkal arról, hogy és miként lehetne csökkenteni „az egeket verő költségeket”. Talán a motorok teljesítményének kiegyenlítésével, talán a váltó egységesítésével. Persze ez, és főként Max személye nem tetszik sokaknak, köztük nekem sem. Viszont valamit lépni kell, mielőtt a nagy költségek miatt a Forma 1 „megenné önmagát”. Lehet persze költségeket csökkenteni, de nem pont így!
Például fölösleges lenne évi négy-öt éjszakai verseny, elég egy-kettő, mivel annak pont az a varázsa, az benne az „extra”...
Valamint, még egy kis „hír”. Fujiban a versenyzők „zöld” gumikkal köröznek majd, persze teszik ezt a környezetvédelem jegyében. Végre, egy jó kezdeményezés, ami egy kis színt hoz, unalmas szürke barázdáinkba!
Na, de Fuji!
A pálya maga eléggé meggyőzött minket nézőket, és a pilóták egy részének a tetszését is elnyerte. Kivéve, régi jó barátunkat Eddie Irivne-t, aki egy szemet sem változott, és kijelentette: „ Fuji egy szar versenypálya.” Persze neki is megvan a véleménye. Viszont szerintem egy jó kis pályát rittyentettek ide, a nagy hegy (konkrétan a hegy neve „Harcosokban gazdag hegy”) lábához. A pálya legfőbb ismertetőjele, a világ leghosszabb célegyenese! Ezen kívül még 12 kanyar található a 4,563 km hosszú pályán. A legnehezebb kanyar az első, ahol az (1500m hosszú) egyenes után, körülbelül 320 km/h sebességről fékeznek le 90-re. Utána jön egy „kis” technikás rész, majd lehet nyomi újra, padlógázzal.
Már alig várjuk.

6 komment

Címkék: hírek előzetes forma12008

A bejegyzés trackback címe:

https://silvermike.blog.hu/api/trackback/id/tr21705667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadja*Az egyik kicsi hippi 2008.10.09. 20:10:03

Cikk=Mint mindig fantasztikus(több kommentárt hozzá nem fűzök, mert úgy is tudod a véleményem =))
Nah de ezek az új gumik!:D...Hogy mi furák!xD
Nah mindegy xP majd meg szokjuk :D
Pussz: Nadja

Nadja*Az egyik kicsi hippi 2008.10.09. 20:11:43

Nah azt még kihagytam, hogy Fuji-t nagyon szeretem és már alig várom...igaz, hogy korán kell felkelni, de nem érdekel! :)
Jó versenyek szoktak ott lenni, és most sem akarom kihagyni! :)

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.10.09. 20:14:01

Nadja: Igen, Fuji pályának sem rossz, de én a panormát imádom! Gyönyörű helyen van ez a pálya! Az új gumikat mire megszokjuk már el is felejthetjük! mert ez most csak egyszeri! Most mennek csak rajtuk Japánan, környezetvédelmi kampány miatt!

Lauda: Köszi! :) igyekeztem!

Nadja*Az egyik kicsi hippi 2008.10.09. 20:15:37

Óh köszönöm! :)...Nah nem baj, de mostmár hogy így nézem őket nem is olyan rosszak! :)...Szebbek mint a feketék! :D

Kimi&Schumi 2008.10.09. 21:24:01

Keves Miki!
A cikk,mint mindig nagyon jó lett :) Olyan érdekfeszítő és nem sablonos;) A pályához fűzve! :) Nem rossz pálya ez,de én Jenson Buttonnal értek egyet Suzuka sokkal jobb :D De ez egyéni szoc. probléma :D

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.10.13. 21:04:50

Kimi&Schumi: bocsi a késésért! szóval nekem bejön a pálya nálam egy kategória a jó öreg Suzukával!
jó kis futam is volt!

holnap jön az összefoglaló!
bocsi mindenkitől a késésért!!!
süti beállítások módosítása