Üdvözlet

Szép napot! Köszönöm, hogy vetted a fáradságot és „rákattantál” erre az oldalra. Ami természetesen a Formula 1-ről szól, itt-ott magánvéleménnyel fűszerezve, de időt szentelve a „cirkusz történetére”, és az aktuális eseményekre is. Köszönettel tartozom Dave-nek, aki bátorított arra, hogy ezt a blogot elkövessem. Remélem tetszeni fog, és máskor is ellátogatsz ide, jó olvasást. Üdv: SilverMike (Vég Miklós)

Videók

ABU DHABI ALONSÓVAL: KAMUI KOBAYASHI: BRAZIL NAGYDÍJ 2009:

MINER

Beszélő

  • Retroka Sensei: "Hogyan emlékszünk vissza 10 év múlva a 2009 évre?" Én 11 évvel később megmondom, nem a legizgalmasabb, de el lehet nézni. :D Lehetett volna jobb is, mert megvolt rá a potenciál, de igazán kiemelkedőt csak pár futamnak sikerült. Kár hogy nem folytatódott a blog, pedig tetszik :) Régen mennyivel értelmesebbek voltak a szurkolók, nem kis majomságokba kötöttek bele. :D (2020.11.07. 16:10) "Tükör" - Adu Dhabi Nagydíj összefoglaló
  • Sceurpien: Remélem nem baj hogy ide írok. Az én honlapomnak van egy bannercsere jellegű ajánlata. Érdekel esetleg? F1-es jellegű játék. Maga a honlap: www.pegamesatnet.hu/Rage/ Az ajánlatról: www.pegamesatnet.hu/Rage/forspons.php Kicsit másabb, mint a szokásosok, de pont azért, mert így a játékosoknak érdekük, hogy megnézzék a "Szponzorokat". Ha érdekel, a honlapon megtalálod az e-mail címem, és írj. Köszi! (2010.03.23. 11:28) Személyes - A blog jövőjéről
  • zsuszti: Hát igen tény, hogy jellemző, hogy a nők rosszabbul vezetnek, mint a férfiak,de ettől még a versenyzők között lehet, hogy van olyan aki tud legalább olyan szinten csak éppen legyintenek rá a berögződöttség miatt,mert nő. Én pl:lovagolok és nem nagyképűsködésből csak hasonlatnak,de lány létemre sokszor felültem olyan vad lovakra amire rajtam kívűl csak egy 2 méteres pasi mert felülni és a fiúk akikkel egy csapatban voltam nem vagy max 2 percig mertek rajta ülni és inkább átadták nekem a lovat. Szóval ugyanígy nem mindig biztos, hogy csak a fiúk lehetnek a jobbak a vezetésben csak mert az általában úgy van. Én remélem, hogy egyszer lesz benn a jövőben egy női versenyző az F1-ben, aki tényleg tud is valamit mutatni és nem fogják rá, hogy na ezt csak az alakjáért alkalmazzák, hogy népszerűsítse az F1-et. (2010.03.20. 13:55) A világ leggyorsabb női – hölgyek az F1-ben és "azon túl"
  • SilverMike: @safranynorbert: Köszönöm szépen, holnap felteszem, a linket, ahol a blog "folytatódik" :) (2009.12.19. 08:58) Személyes - A blog jövőjéről
  • : Sok sikert! (2009.12.13. 00:32) Személyes - A blog jövőjéről
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Licenc

Creative Commons Licenc

RÁDIÓ

Összes

Vélemény

2008.10.04. 17:00 :: SilverMike

A hónap hírei „rovat”, kicsit megkésve, meg „átalakulva”.

 

Itt tartunk most, megvolt a világ első éjszakai versenye, Kimi aláírt, de a „szakértő sajtómunkatársak, megbízható forrásokra hivatkozva” már vissza is vonultatták. Ismét. Ez meg nagyon sok minden történt még Szeptemberben. Mert, hát történt ugyanis, hogy Monzában hivatalossá vált, Kimi Räikkönen marad a Ferrarinál! Két évig még biztosan. Ezzel a bejelentéssel a Scuderia pontot tett az Alonso - Ferrari szappanopera végére. Legalábbis azt hitték. Mert a bajnok bajban van, nem jött ki a lépés. És ahogy az lenni szokott a „a varjak károgtak”, Kimit kikezdték, meg a csapatot is. Viszont olyan szívesen megnézném ezek a szakértők vajon mennyire jó pilóták illetve, mérnökök lennének. Hát...
Jogosan piszkálják tehát Kimit?
Egyáltalán nem. Bár az kétségtelen, hogy a bajok csak árnyéka tavalyi önmagának azért a baj nem akkora, mint azt sokan szeretnék. Igaz, hogy a világ bajnoka négy futamon nullázott, viszont abból kettőn biztosan önhibáján kívül! A másik kettő vezetői hiba volt, nem is kicsi. Viszont két vezetői hibát még a favorizált csapattárs is elkövetett idén. Mert, ugyebár a Ferrari Massát támogatja, erről vitáztak már régóta, kit kell „segíteni”. Hát Felipére esett a választás. Mivel idén kétségtelenül a bajok fejére nőtt, kevesebbet hibázik, és el kell ismerni tényleg jobb teljesítményt nyújt! Ez a favorizálás a napokban vált biztossá, mikor a Ferrari első embere Luca di Montezemolo, egy icike-picike utalást tett erre, miután Kimi nullázott Szingapúrban is.
Apropó Szingapúr! A világ első villanyfényes versenye, szinte minden szakértő, pilóta, és mérnök tetszését megnyerte. Ritkaság. Az embereknek nyilván tetszett a villanyfény, a körítés, és maga a futam! Mert hát a nép, a flúgos futamot szereti, ez pedig az volt ám a javából. Ezután Bernie Ecclestone fantáziája is beindult, és egyre több éjszakai versenyt akar. Japánban, Kínában, Malajziában, és Arab földön. Ami persze jó lenne nekünk, európai nézőknek, mivel nem kellene felkelni, hajnalok hajnalán. Viszont egy kicsit sok a jóból, egyszer bejött, de ne legyünk telhetetlenek. Elég egy évben egy-kettő éjszakai futam, mivel pont azért jó, mert különleges, mondhatni „egyedi”.
És essen hát szó a futam győzteséről is, Alonsóról. A pilótáról, aki ismét kezében tartja a pilóta piacot, mivel mindenki az Ő döntésére vár. A Ferrari ugyebár kilőve. Igaz nemrég ismét szóba hozták vele, pont Kimi rossz teljesítménye okán gondolja úgy a szakvélemény, hogy Alonso válthatja a Finnt. Badarság! Marad tehát a BMW, és a Honda valamit a jelenlegi csapata a Renault. Egyenlőre nem részletezném, hogy milyen dominó effektus indulhat be, ha a bajnok vált. Annyi viszont bizonyos, hogy kő kövön, pilóta a helyén akkor nem marad! Szerény véleményem szerint a kétszeres bajok a maradással járna legjobban. Mint ismeretes a 2009-es évben új szabályok, új autók lépnek életbe. Minden csapatnak lutri tehát a jövő év. Ezért járna jól Alonso, együtt tudna fejlődni a Renault-val, együtt alkalmazkodnának a szabályokhoz. És mivel a Renault bajok csapat, nem felejtettek el autót építeni. Alonso pedig még mindig tud győzni, láthattuk ezt Szingapúrban. És, ha nem jön be, Fernando még mindig válthat 2010-ben is! Ezért, nem várok nagy mozgást a pilóta keringő parkettjén!
Végül pedig, essen szó a nagy világbajoki harc másik résztvevőjéről, Lewis Hamiltonról. Mert hát ők maradtak, a Brit és Felipe Massa. És igen, itt ismét elismerem tévedtem, nem Lewis Kimi harc lett. Vállalom tehát a következményeket, a köveket, amiért egész éveben ezt szajkóztam. Szóval Hamilton! Én személy szerint az Ő győzelmének örülnék, mivel idén ismét bebizonyította, hogy remek pilóta. Nem fél előzni, igaz néha hibázik, de legalább látványos, izgalmas amit művel. Hét pont tehát a különbség a két éllovas között. Három futam maradt. Ha az idei évet nézzük, a hét egység nem jelent semmit, mivel szinte biztos, hogy lesznek még csavarok, meglepetések az év végén is! Ami Lewis mellett szólhat az a remek versenyzői tehetsége, agressziója. Massát pedig a fantasztikus kvalifikációs képessége, és a gyorsabb autója segítheti.
Győzzön a jobbik!

18 komment

Címkék: vélemény hírek forma12008

A bejegyzés trackback címe:

https://silvermike.blog.hu/api/trackback/id/tr48696044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kimi&Schumi 2008.10.04. 18:48:30

Kedves Miki!
IGen jól sikerült ez a kis összefogalaló,de nem mindegyik résszel értek egyet!:D Ami pedig Berni bácsit illeti.. Szerintem elég 1 éjszakai verseny! Hova lesznek a régi szokások,hogy korán kell kelni és fent lenni néz hajnalba?:D Én szeretem ezt a szokást és ezt a varázst! Remélem nem lesz több éjszakai verseny! :$ A többiről meg nem mondok semmit,mert itt vitázni nem akarok:D

Üdv: Viv

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.10.04. 18:55:03

Kimi&Schumi:
köszi! De nyugodtan elmondhatod, a "véleményed" van itt hely bőven! Én is azt tettem, azért is lett ez a címe a bejegyzésnek!
Az éjszakai futamok miatt nem kell aggódni. Nyugalom bővel lehet még korán kelni! HA lesz is 2-3nál nem lesz több. A többin mindenki felkelhet.

Kimi&Schumi 2008.10.04. 19:25:27

Én véleményem a Ferrarival kapcs. az,hogy Francia útán szépen eldöntögették kilesz.. De a végső döntés Spa-ba történt... Ennyi:D Kimi meg Kimi! Azt sose fogom elfelejteni,amit Spa-ba művelt mégha a végét el is rontotta,de mint ahogy ő mondta ilyen az élet és az f1! Alora terevel szót,ha csapatot vált nem dől össze a világ!Minden épp marad! Alonso úgy gondolom megérdemel egy olyan kocsit,mint a Ferrari vagy a BMW vagy a volt csapat Mclaern kocsija! És ezért szerintem a BMW-hez fog menni,de csak 2010-től ahogy mondod... Ennyi lett volna a véleményem...

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.10.04. 19:31:43

Kimi&Schumi: ki tudja már mikor eldöntötték. benne van, hogy Francia előtt. Én csupán annyit írtam, hogy most vált biztossá. Ki tudja a háttérben mi volt! már hivatalos. Csupán azt nem értem, miért kell egy "szabályellenes" dologn ennyit nyilatkozni a nyilvánosság előtt...

Nadja*Az egyik kicsi hippi 2008.10.04. 19:32:58

Hát Miki... hogy tudsz te megint ilyen jót írni? :D Igen...én is Hami győzelmének örülnék a legjobban nem is tagadom, és örülök, hogy Kimi marad még két évig. Legalább Alonso nem lesz Ferraris, nah meg hátha meg tud nyugodni és marad a seggén a Renaultnál és igazán beláthatná, hogy neki ott a legjobb! ;)
Go Silverek! :P
Pussz: Nadja

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.10.04. 19:38:04

Nadja: Ki tudja, lehet egy nap Ferraris lesz! De Kimi nem vonul vissza 2010-ig az 100%. Ebben biztos vagyok. Jó neki a Renaultnál? Hát, ha a Renault nem lesz nyerő csapat bezony lelép! és Akár Vivi szerint szerintem is a BMW-hez fog menni.

Kimi&Schumi 2008.10.04. 19:41:29

Igen ez így igaz MIki! :P Félre éretettelek,bocsánat ezért...

Kedves Nadja!
2 év múlva viszont lehet :D De akár 1 is :D

Nadja*Az egyik kicsi hippi 2008.10.04. 19:42:42

Jól van akkor. :D Legyen nektek igazatok! :)
Bár ki tudja, mit hoz a holnap... Majd meglátjuk akkor, amikor választásra kényszerül, hogy miként dönt. :)

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.10.04. 19:46:25

Kimi&Schumi:
nembaj! megesik mindenkivel.

Nadja: igen, ezért lutri a 2009, abszolút új autók minden, ezért várnék a helyében egy évet, és 'mikor választásra kényszerül' elmegy oda ahol nyerhet!

Nadja*Az egyik kicsi hippi 2008.10.04. 19:50:46

Milyen új szabályok és autók?...Erről nem tok semmit. :S...Elmeséled nekem ezeket? :D

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.10.04. 19:54:28

Jövőre teljesen új autók és új szabályok lépnek életbe!
-Visszajön a Slick gumi(barázda nélküli)
-Lecsupaszított aero dinamika (kis aero kütyük eltűnnek az autó oldaláraól)
-Kisebb vezetőszárnyak hátul, nagyobbak elöl
-KERS (fékenergia visszalakító rendszer, a fékezésnél elhasznált energiát, eltárolják, és egy gomb nyomással felhasználják plusz "ló"erőnek)
meg még lesz egy pár, de ezek a lényeges változások a jövő évre! Azért, hogy több előzést láthassunk!

Nadja*Az egyik kicsi hippi 2008.10.04. 19:55:56

wow, de jó:D...Ezekkel érdekesek lesznek a jövőévi versenyek :P

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.10.04. 19:58:38

hát igen, reméljük több előzés lesz! Azért vezetik be ezeket a szabályokat! Bár az idei év eddig remek volt. Messze a legjobb eddig az évtizedben.

Nadja*Az egyik kicsi hippi 2008.10.04. 20:06:45

Nah ezt én sem tudom megcáfolni. :)...De reménykedem a jövőben, hogy az is ilyen jó, vagy talán még jobb lesz.

Kimi&Schumi 2008.10.04. 20:15:59

És akkor KIMI VISSZATÉR :DDD

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.10.04. 20:18:57

az is lehet. de a 2009-es évre semmi "jóslatom" nincs. Nagyon kiszámíthatatlan lesz. Főleg így előre! A Honda állítólag nagyon "élen jár" a KERS-el. de ki tudja. no, majd meglátjuk.

Kimi&Schumi 2008.10.04. 20:21:10

Én csak reménykedni akarok na meg viccelni:) HIsz minden új lesz jövőre nem lehet tudni kilesz a legjobb ez így igaz;)

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.10.04. 20:29:47

Akár az is előfordulhat, hogy egy teljesen váratlan eredmény lesz. Olyan emberek érnek a csúcsra akikre nem is gondol senki! Érdekes kis év lesz a 09-es! De előbb várjuk ki az 2008-as végét! Ez sem volt egy rossz év, sőt!
süti beállítások módosítása