Üdvözlet

Szép napot! Köszönöm, hogy vetted a fáradságot és „rákattantál” erre az oldalra. Ami természetesen a Formula 1-ről szól, itt-ott magánvéleménnyel fűszerezve, de időt szentelve a „cirkusz történetére”, és az aktuális eseményekre is. Köszönettel tartozom Dave-nek, aki bátorított arra, hogy ezt a blogot elkövessem. Remélem tetszeni fog, és máskor is ellátogatsz ide, jó olvasást. Üdv: SilverMike (Vég Miklós)

Videók

ABU DHABI ALONSÓVAL: KAMUI KOBAYASHI: BRAZIL NAGYDÍJ 2009:

MINER

Beszélő

  • Retroka Sensei: "Hogyan emlékszünk vissza 10 év múlva a 2009 évre?" Én 11 évvel később megmondom, nem a legizgalmasabb, de el lehet nézni. :D Lehetett volna jobb is, mert megvolt rá a potenciál, de igazán kiemelkedőt csak pár futamnak sikerült. Kár hogy nem folytatódott a blog, pedig tetszik :) Régen mennyivel értelmesebbek voltak a szurkolók, nem kis majomságokba kötöttek bele. :D (2020.11.07. 16:10) "Tükör" - Adu Dhabi Nagydíj összefoglaló
  • Sceurpien: Remélem nem baj hogy ide írok. Az én honlapomnak van egy bannercsere jellegű ajánlata. Érdekel esetleg? F1-es jellegű játék. Maga a honlap: www.pegamesatnet.hu/Rage/ Az ajánlatról: www.pegamesatnet.hu/Rage/forspons.php Kicsit másabb, mint a szokásosok, de pont azért, mert így a játékosoknak érdekük, hogy megnézzék a "Szponzorokat". Ha érdekel, a honlapon megtalálod az e-mail címem, és írj. Köszi! (2010.03.23. 11:28) Személyes - A blog jövőjéről
  • zsuszti: Hát igen tény, hogy jellemző, hogy a nők rosszabbul vezetnek, mint a férfiak,de ettől még a versenyzők között lehet, hogy van olyan aki tud legalább olyan szinten csak éppen legyintenek rá a berögződöttség miatt,mert nő. Én pl:lovagolok és nem nagyképűsködésből csak hasonlatnak,de lány létemre sokszor felültem olyan vad lovakra amire rajtam kívűl csak egy 2 méteres pasi mert felülni és a fiúk akikkel egy csapatban voltam nem vagy max 2 percig mertek rajta ülni és inkább átadták nekem a lovat. Szóval ugyanígy nem mindig biztos, hogy csak a fiúk lehetnek a jobbak a vezetésben csak mert az általában úgy van. Én remélem, hogy egyszer lesz benn a jövőben egy női versenyző az F1-ben, aki tényleg tud is valamit mutatni és nem fogják rá, hogy na ezt csak az alakjáért alkalmazzák, hogy népszerűsítse az F1-et. (2010.03.20. 13:55) A világ leggyorsabb női – hölgyek az F1-ben és "azon túl"
  • SilverMike: @safranynorbert: Köszönöm szépen, holnap felteszem, a linket, ahol a blog "folytatódik" :) (2009.12.19. 08:58) Személyes - A blog jövőjéről
  • : Sok sikert! (2009.12.13. 00:32) Személyes - A blog jövőjéről
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Licenc

Creative Commons Licenc

RÁDIÓ

Összes

Magyar Nagydíj: 'Ring 2008

2008.08.04. 17:12 :: SilverMike

Hát, visszatértem! Sajnos eltelt ez a négy nap is, mégpedig eléggé gyorsan!!! Most egy kis "helyszíni jelentést" írnék. Röviden, tömören. A futamösszefoglaló holnap.

Csütörtök: A hétvége igazából már csütörtökön elkezdődik, mégpedig 16:00-kor! Ekkor veszi kezdetét a "Boxutcalátogatás". Ekkor csodálhatja meg a "pornép" a cirkusz autóit, résztvevőit. Igen ám. De! Nem annyira egyszerű bejutni, ebbe a "cseppnyi mennyországba". Idén meg különösen nehéz volt. Negyedik éve voltam kinn, ekkora tömeg még nem volt, bokszlátogatáson. Persze ennek is megvan a magyarázata. A Lengyelek ellepték a pályát! Aztán persze bejutottunk. A tömeg viszont bent is nagy, vagyis a top csapatok bokszainál. Igaz a mondás, hogy:"Juss be, éld túl a Ferrari bokszot, utána *urvajó az egész"! Ezt is kinn tanultam! És lám milyen igaz. Szó-mi szó, azért régebben szabadabb volt az egész. 2005-ben például, bevittek minket és lefotóztak a Red Bullal. De sebaj. Remek szórakozás volt így is. Speciel, én kaptam egy autógrammot a Japánok hősétől, Nakajimától!!! Aztán volt szerencsém "beszélgetni" igaz csak pár szót egy Force Indiás szerelővel. A nevét nem tudtam meg, azt viszont közölte velem, hogy "Fisichella alszik". Kell ennél jobb szórakozás???

Péntek: A péntek az mikor, alig-alig vannak kinn. Azért van néző bőven! Pedig ekkor látni a legtöbbet az autókból, és igaz ami igaz ekkor van a legtöbb "műsor" is. Kétszer másfél óra Forma 1, GP2, és Formula BMW!!! Péntek, állóhely itt vannak az igazi rajongók. Akik ekkor is kimennek, és igen "az igazi rajongó csak állóhelyre megy". Már ekkor érezni lehet azt a hamisíthatatlan hangulatot. Azt a sok vidám embert, akik mindig mosolyognak, függetlenül attól melyik tábort erősítik. Erről később! Aztán itt van az az érzés mikor végre valahára az ember belép a kapun, meglátja a pályát ismét 365 nap után. Aztán felbőgnek a motorok, megszólalnak a dudák. Leírhatatlan. Pénteken egy Ferraris barátommal voltam kinn, szóval megvolt a hangulat, jól elvoltunk. Az első edzést Massa, a másodikat Hamilton nyerte, magyarul mindketten elégedettek lehettünk. Lengyel barátaink már ekkor remek hangulatot teremtettek, vidámak, barátságosak voltak. Velem is, és mindenki mással. Szóval igaz a mondás Lengyel Magyar jó barát! 

Szombat: A szombati napon, már egyre több, és több ember látogatja meg a Ringet. Ekkorra már minden a Forma 1-ről szól, a híradások, a Tv-s magazinok, a napilapok. Nagy a felhajtás, amit a "Cirkusz" meg is érdemel. Reggelente a rádiós híradások tele vannak Forma 1-el, leközölnek interjúkat, híreket. És minden félórában kapunk helyzetjelentést az utakról. És valóban! A 'Ring körül mindig óriási a "dugó", a torlódás. Ahogy egyre közelebb kerülünk a tűzhöz, ahogy közeleg a vasárnap nem csak a nézők száma, hanem az autók mennyisége is nő. Még pénteken az ember megússza egy öt-tízperces fennakadással és morog egy jót, addig vasárnap már szinte örül, hogy megúszta egy, egyórás döcögéssel! De megéri. Ez nem veheti el az emberek kedvét, akik jönnek/jöttek idén is szép számmal. Rekord mennyiségű "nép" volt kíváncsi a "Cirkuszra". Ez persze nagyban köszönhető a Lengyeleknek. Akik fogyasztottak is szépen, a híradások szerint eléggé nagy hasznot hoztak hazánknak, persze a többi külföldivel együtt. De, essen egy kis szó magáról az eseményről is. A szombati nap, totális McLaren sikert hozott, a Brit csapat pilótái foglalhatták el az első és második rajtkockát!. Lucas di Grassi nyerte a GP2-es futamot. Zajlott minden a papírforma szerint. Aztán jött a főműsor!

Vasárnap:

A nap fénypontja kétségtelenül a 23. Formula 1-es Magyar Nagydíj rajtja volt. Előtte viszont láthatott a nép egy GP2-es, és egy Porsche Kupa futamot. Amit afféle kedvcsinálónak is nevezhetnénk. Aztán elindul a "Pilóta Parádé", ahogy ígérték 12:30-kor pontban. Addig kiterítették a vörös szőnyeget, majd az ING-s lányok kiálltak a szőnyeg mellé. Ilyen "út" vezeti el a pilótákat a kamionra! Arra a kamionra amivel tizenöt perc alatt körbeviszik őket a pályán. Kedvenceink integetnek, kell a "show" a népnek. Mikor a kamion elhalad a Red Bull tribün előtt -ott ahol a "pornép" áll, lenn a kerítésnél- a lelátók majd felrobbannak. Ekkor dudál egyszerre mindenki, ekkor éljeneznek, ekkor lengenek a zászlók. Elképesztően lelkesítő. Majd a rajt. A pillanat amikor a húsz autó motorja egyetlen pillanat alatt felbőg. A mezőny elindul! Massa remek, az év rajtja, mögötte a McLarenek, majd a nap hőse Glock. Aztán csend, majd nemsokára megérkezik a mezőny a 12-es kanyarba! Majd elszáguldanak a célegyenesben. Ez így megy körökön át, aztán hiphop kint vannak a szerelők, tankolás. Majd Hamilton eltűnik, "hová tűnt"??? A nép elindul lefelé a kivetítőkhöz, jó megvan az ötödik. De, hogy? Miért? Ez az az áldott tudatlanság amit ott kint érezni. De, ez sem baj, a hangulat, a kedves emberek, a motorhang, az autók sebessége, amit a Tv-ben érezni sem lehet mindezt kárpótolja. Majd három körrel a futam vége előtt füst. A célegyenes végén, mint a távoli tábortűz, úgy látni a motorból felszálló „ködöt”. Gyorsan a kivetítőkhöz, Massa az! Elbukta, Heikki nyert! Ekkor jön a hétvége fénypontja. Az mikor az embert be engedik a pályára. Az ünneplés, a gumidarabok gyűjtése. Ez így mind hirtelen. Élmények tömkelege. És a legjobb, amit már említettem, és amit hangoztatok négy éve. Az emberek, a szurkolók, mind remek sportemberek, a sok-sok mosolygós arc, az ünneplés. Az emberek boldogsága, egyetlen rossz szó nem hangzik el, nincs vita, mindenki boldog. A Lengyelek, a „Polák szomszédom” aki pár napig mellettem "álldogált", akárhányszor látott intett, köszönt és mosolygott. És ez a legfontosabb, nincsenek viták, nincs ellenségeskedés. Fantasztikus, lenyűgöző! És még 2016-ig biztosan részesei leszünk ennek! Mert bejelentették azt amire vártunk, lesz futamunk, meglesz a 30.Magyar Nagydíj. A világ legjobb bulija. Tudom nagy szavak ezek, egy kis embertől...

21 komment

Címkék: vélemény beszámoló magyarnagydíj

A bejegyzés trackback címe:

https://silvermike.blog.hu/api/trackback/id/tr42600253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

márti =) 2008.08.04. 17:38:08

Szia!

Na, elolvastam, amit írtál! Nagyon jó lett! :)
Mi mást is várhattam volna, ha jól értesültem, egy városban lakunk! :)

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.08.04. 17:50:34

Szia!! köszi:))
Hát, biztos jól értesültél!! Cegléd?? :) akkor igen! "mi mást is várhattam volna" :) ezt mire írtad???

márti =) 2008.08.04. 17:53:21

Akkor igen!
Hát arra, hogy ha ceglédi vagy, biztos jó fej vagy :D
Remélem, közgázos vagy! =)

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.08.04. 18:00:38

óóh :) köszönöm:) igen, az lennék:)

Kimi&Schumi 2008.08.04. 18:01:00

Szia MIki! :)
Azt kell mondjam nagyon irigy vagyok :D JÓ, nem olyan értelembe :) Az írás nagyon jó lett,mint mindig szóval gratulálok hozzá! TOvábbi jó szurkolást kívánok!! Remélem,ha sikerül kijutnom a Ringre majd találkozunk!

Üdv: Viv"mestered xD"

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.08.04. 18:05:23

köszi neked is:)
ja, remélem én is, biztos kijutsz egyszer:)! szóval, örülök hogy tetszik, de ez a *****(ki ne vágjanak már:)) blog.hu hihetetlen nem tudok egy képet se tenni! de nembaj! neked is jó szurkolást!!!

márti =) 2008.08.04. 18:10:10

Nagyon helyes :) A legjobb a közgáz, oda járnak a normálisak! Sajnos én már nem "élvezhetem"! =)
A mi osztályunk elég gáz volt, de biztos hallottál rólunk, ha már tavaly is oda jártál! :)
Tényleg jól írsz, az utolsó mondat nagyon tetszik! =)

Kimi&Schumi 2008.08.04. 18:10:43

Kedves Miki! :) Akkor ajánlom engem kivághatnak xD akkor ajénlom a képfeltöltés.hu-t ,mert gondolom neked is csak linkes képeket lehet betenni xD


Üdv:Viv

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.08.04. 18:16:08

márti =):
Igen már tavaly is odajártam, biztos halottam róluk:) kár, hogy te már elmentél:) no mindegy!!! amúgy köszi megint! :)

Kimi&Scumi:
kedves vagy, köszi a segítséget!!! de ez bonyolultabb a linkeknél:)

Nadja*Az egyik kicsi hippi 2008.08.04. 18:17:28

Hát Miki nem csalódtam benned. Te jobbnál jobb cikkeket írsz és ez az élménybeszámoló... :)
Kár, hogy nem lehettem én is kint és nem tudtunk találkozni, de majd máskor! ;)
De addig is 2016ig(ha jól emlékszem) még van Magyar Nagydíj, ami Alonso szerint olyan mint a Monacó-i pálya. xD De hát ő tudja! =) Addig is nah :D...ÉLJENEK A SILVEREK! :P

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.08.04. 18:22:18

Nadja:
köszi neked is:) igen 2016, addig még bármikor kijuthatsz te is!!! Alonso azt mond amit akar, szíve joga neki!!! Akkor is a Ring a legjobb pálya :)

Kimi&Schumi 2008.08.04. 18:25:09

Jaj akkor értem :D És szívesen :) Én a blogol.hu-n vagyok fent :D Ott azért könnyebb a dolog :)

Nadja*Nórííí 2008.08.04. 18:27:31

Igazad van! :) Ha hamarabb nem, de 2012-ben kint leszek! :D ;)...Remélem te is majd...=P

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.08.04. 18:30:13

Kimi&Schumi:
jó neked:) majd elboldugolok én ezzel:)

Nadja:
Én kinn leszek 2016-ig minden évben ha megérem:)

ann23 2008.08.04. 19:00:55

Szió!

Valóban a legjobb érzés, ahogy a több 100 ezres tömeg egyként drukkol kedvencének. :)

dave985 2008.08.05. 01:52:40

Olvastam már sok élménybeszámolót, amiről sütött, hogy az illető csak hasból írt valamit, de valójában nem volt jelen. Itt pont az ellenkezője látszik.

Én tavaly voltam jelen a Ringen először, és szerintem utoljára. Majd egyszer, egy bejegyzésben leírom az okait is bővebben.
A külföldiekkel való berugások voltak egyedül emlékezetesek. Boxutcalátogatás (autogramszerzés nem az én világom már:)) helyett inkább a városnak estünk neki, körbenéztünk, a pénteki első szabadedzés feléig bírtuk, majdnem bealudtam, inkább tűntünk haza. A szombat izgalmas volt, a futam megint nem volt nekem akkora élmény.
Nekem speciel jóval többet ér tévén keresztül, hátteret ismerve tudni a dolgokat, minthogy vaksin ott égjek a napon elég sok pénzért.
De örülök, hogy Te élvezted.;)

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.08.05. 10:36:46

ann23:
szia, tudom késve válaszolok, de mindegy :) szóval köszönöm a komentedet, és valóban igazad van! annál jobb érzés aligha van kinn:)

Dave: köszi a dicséretet! Mindenkire más benyomást tesz a Ring, nekem nagyon tetszett! És a te véleményed is tiszteletbe tartom!!! Mi például évek óta járunk ki, és ha lesz lehetőségem kimegyek jövőre is:)!!!

tapaty 2008.08.06. 13:08:32

Én életemben először voltam kint a Ringen és utazás elött azt gondoltam, hogy utoljára is. De már csütörtökön rájöttem, hogy ezt csak elkezdeni lehet, de abbahagyni nem.
Nekem is hatalmas élmény volt ez az egész. Ugyanazt éreztem amit a cikkben leírtál Mike, hogy itt mindegy, kinek szurkolsz, nincs ellentét, senki nem szid senkit, hanem élteti a maga kedvencét.
Persze nekem pluszba még hozzájött, hogy találkoztam a nagy-nagy kedvencemmel. Ráadásul többször is. Szóval amíg Rubens ott lesz a magyar rajtrácson, addig én is biztosan ott leszek és ezerrel szurkolok neki.

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.08.06. 14:02:15

tapaty:
Köszönöm a kommentedet:), igen ez a legjobb kifejezés erre amit leírtál: ""ezt csak elkezdeni lehet, de abbahagyni nem."" Ez teljesen igaz! Örülök neki, hogy találkoztál Rubival!!! Reméljük még sokáig ott lesz a rajtrácson!!!

schumi-fan 2008.08.06. 17:40:48

Hát ez tényleg felejthetetlen élmény!!! 2016ig remélem az összesen ott tudok lenni és még talán utána is :)

The Bull 2008.08.10. 12:08:14

Hát jó dolog hogy hosszabítottak! Remélem jövőre én is eljutok addig ha lesz szabad időm és veletek együtt szurkolhatok!
süti beállítások módosítása