Üdvözlet

Szép napot! Köszönöm, hogy vetted a fáradságot és „rákattantál” erre az oldalra. Ami természetesen a Formula 1-ről szól, itt-ott magánvéleménnyel fűszerezve, de időt szentelve a „cirkusz történetére”, és az aktuális eseményekre is. Köszönettel tartozom Dave-nek, aki bátorított arra, hogy ezt a blogot elkövessem. Remélem tetszeni fog, és máskor is ellátogatsz ide, jó olvasást. Üdv: SilverMike (Vég Miklós)

Videók

ABU DHABI ALONSÓVAL: KAMUI KOBAYASHI: BRAZIL NAGYDÍJ 2009:

MINER

Beszélő

  • Retroka Sensei: "Hogyan emlékszünk vissza 10 év múlva a 2009 évre?" Én 11 évvel később megmondom, nem a legizgalmasabb, de el lehet nézni. :D Lehetett volna jobb is, mert megvolt rá a potenciál, de igazán kiemelkedőt csak pár futamnak sikerült. Kár hogy nem folytatódott a blog, pedig tetszik :) Régen mennyivel értelmesebbek voltak a szurkolók, nem kis majomságokba kötöttek bele. :D (2020.11.07. 16:10) "Tükör" - Adu Dhabi Nagydíj összefoglaló
  • Sceurpien: Remélem nem baj hogy ide írok. Az én honlapomnak van egy bannercsere jellegű ajánlata. Érdekel esetleg? F1-es jellegű játék. Maga a honlap: www.pegamesatnet.hu/Rage/ Az ajánlatról: www.pegamesatnet.hu/Rage/forspons.php Kicsit másabb, mint a szokásosok, de pont azért, mert így a játékosoknak érdekük, hogy megnézzék a "Szponzorokat". Ha érdekel, a honlapon megtalálod az e-mail címem, és írj. Köszi! (2010.03.23. 11:28) Személyes - A blog jövőjéről
  • zsuszti: Hát igen tény, hogy jellemző, hogy a nők rosszabbul vezetnek, mint a férfiak,de ettől még a versenyzők között lehet, hogy van olyan aki tud legalább olyan szinten csak éppen legyintenek rá a berögződöttség miatt,mert nő. Én pl:lovagolok és nem nagyképűsködésből csak hasonlatnak,de lány létemre sokszor felültem olyan vad lovakra amire rajtam kívűl csak egy 2 méteres pasi mert felülni és a fiúk akikkel egy csapatban voltam nem vagy max 2 percig mertek rajta ülni és inkább átadták nekem a lovat. Szóval ugyanígy nem mindig biztos, hogy csak a fiúk lehetnek a jobbak a vezetésben csak mert az általában úgy van. Én remélem, hogy egyszer lesz benn a jövőben egy női versenyző az F1-ben, aki tényleg tud is valamit mutatni és nem fogják rá, hogy na ezt csak az alakjáért alkalmazzák, hogy népszerűsítse az F1-et. (2010.03.20. 13:55) A világ leggyorsabb női – hölgyek az F1-ben és "azon túl"
  • SilverMike: @safranynorbert: Köszönöm szépen, holnap felteszem, a linket, ahol a blog "folytatódik" :) (2009.12.19. 08:58) Személyes - A blog jövőjéről
  • : Sok sikert! (2009.12.13. 00:32) Személyes - A blog jövőjéről
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Licenc

Creative Commons Licenc

RÁDIÓ

Összes

"Hóvége"

2008.07.25. 16:52 :: SilverMike

A szokásos értékelés a mögöttünk lévő hónap, öt legfontosabb eseményéről!

1. Bye Bye DC...: David Coulthard, a Brit GP előtti csütörtökön  bejelentette visszavonulását, meglepő? Nem, sajnos mostanában már ő maga is hangoztatta lehet, hogy tervbe veszi a visszavonulást! Eddig ilyenről nem beszélt! Aztán Vettel-t is elkezdték egyre inkább "tolni", a jelek egyértelműek voltak! A Williams és a McLaren egykori pilótája eddig 13 győzelmet szerzett, és 62-szer állt fel a pódiumra! Sőt sokak szerint a Red Bull-os korszakában kivirágzott! DC az idei Brazil GP után minden idők harmadik legtapasztaltabb pilótájaként fogja szögre akasztani a bukósisakot, 247 Nagydíjjal a háta mögött! SILVERMIKE VÉLEMÉNY: Lassan, mind elmennek...

2. Vettel továbblép!: DC visszavonulása után már nyílt titkok volt az, amit a Német Nagydíjon "Hivatalosan" is bejelentettek, Sebastian Vettel a Red Bull Racing anyacsapatában folytatja! Megvolt tehát az év első szerződése, megkezdődött a tánc, a pilóta keringő! Vettel "mióta az eszét tudja" Red Bull támogatott, tehát ez a döntés sem volt meglepő! Tavalyi hirtelen berobbanása után, már sokan idén év közbeni átigazolását várták. De nem, egy fél évet még lenyom a "Kis Red Bullnál" SILVERMIKE VÉLEMÉNY: Bár szerintem, kicsit túl van értékelve, ennek örülök! Hiszem, hogy ő lehet a jövő nagy Német pilótája! Ehhez egy újabb lépést tett!

3. 19 futam egy évben!: Szintén nem régiben adták ki a 2009-es versenynaptár tervezetét! Amiben ismét (2005 után) tizenkilenc állomás szerepel! A most érvényben lévő tizennyolc, plusz a jövőre debütáló "Abu Dabhi" GP! A pálya állítólag minden idők legjobbja! Eredetileg félig városi félig épített pályának tervezték, de a minap bejelentették, igaz még el sem készült módosítják! Teljesen épített pályán rendezik az első Abu Dadhi futamot! A naptárban sokak nagy meglepetésére szerepel Magny-Cours, engem nem lepett meg, a Franciák ismét megoldották! A Magyar Nagydíj pedig eléggé korán Július 26.-án lesz!  SILVERMIKE VÉLEMÉNY: A csapatokkal ellenben én örülök neki, végül is minél több annál jobb! Mármint futam...

4. Siófok, „Balatonring”, és meglesz a 30. Magyar Nagydíj?: A Német Nagydíj után jelentették be hazánkban, hogy a megszokott Red Bull utcai parádé idén Siófokon a Balaton parton kerül megrendezésre! Gerhard Berger, Sebasten Bourdais, és Palik László(!) vezetik majd az autókat, a "Magyar Tenger" fővárosában! Ezután nem sokkal jelentették be, hogy Magyarország 2009től a MotoGP-t is vendégül látja, mégpedig a vadonatúj "Balatonringen". És végül ami a legfontosabb! A Hungaroring Sport Zrt. hivatalos sajtótájékoztatóján szóba került a verseny jövője, és Palik László elnökúr (bizony ám!!!) elmondta hogy, minden a legnagyobb rendben halad, és a Ring jövője rendben van! Állítólag a futam hétvégéjén jelentik be a 2016-ig szóló szerződést! SILVERMIKE VÉLEMÉNY: Siófok? Messzebb van mint Pest. Balatonring? Majd meglátjuk mit sütnek ki. A szerződés? Írják alá mihamarabb!

5. Cápák, tevék, elefántok, avagy a Jerezi teszt: Alig ért véget a Német GP, a csapatok már "Spanyolhonban" teszteltek. Az eredmények egyáltalán nem mérvadóak, mivel minden csapat elhasználhatott kettő 2009-es fejlesztésű Slick (Sima felületű) gumikészletet! Ami állítólag kettő másodpercet hoz a konyhára! Így fordult elő, hogy az első napokon Vettel és Webber alázták a mezőnyt! És, hogy jönnek ide ezek az állatok? Mivel lassan már minden csapat használja a Red Bull világmegváltó ötletét a "Cápaszárnyakat". Most a két nagyágyú tesztelte, a McLaren és a Ferrari is felszerelte az autóra ezeket az elemeket! A teve a Williams lenne, aki még egy korábbi teszten csinált, egy a cápauszonyhoz hasonló elemet, bár az csak egy "púp" volt az eredetihez képest! Az elefántszárnyakat pedig a Honda és a BMW használják év eleje óta, az autó elején! Sőt most állítólag a McLaren is felszerelte! SILVERMIKE VÉLEMÉNY: Száguldó cirkusz? Vagy Száguldó "Állatkert"?

3 komment

Címkék: vélemény hírek forma12008

A bejegyzés trackback címe:

https://silvermike.blog.hu/api/trackback/id/tr3585517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dave985 2008.07.26. 01:39:11

1. Sajnos várható volt, szép lassan minden nagy öreg távozik. Fisichella és Barrichello még egy-egy évet maradni fog, fontos lesz tapasztalatuk a jövő évi autó fejlesztéséhez.

2. Egyelőre sztem is túl van értékelve, még csak pár fellángolást láttam benne, amik persze kétségtelenül emlékezetesre sikeredtek. A Red Bullnál Webber az első évében még okítani fogja, aztán meglátjuk.

3. Legyen minél több! Kívánatosabb lenne a kerek szám. A dubai pályától, első ránézésre nem dobok hátast:

k43.pbase.com/g6/39/382839/2/73919225.U0i6THrc.jpg

4. Nagyon örülök, hogy megépítik a Balatoringet, ami ráadásul remek pályának ígérkezik. Turisztikai szempontból felbecsülhetetlen előnyöket eredményezhet. A Hungaroring jövője is büszkeséggel tőlt el.

5. Annyiban pontosítanék, hogy a McLaren már a hockenheimi teszteken is használta ezt az ún. "cápauszonyt". Monzában szinte biztosan látni fogjuk ezt rajtuk, a többi még képlékeny. Magából a tesztből most tényleg nem mondok semmit, valaki az idei, valaki a jövő évi autót tesztelte, mások pedig amolyan hibrid változatot.

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.07.29. 15:01:15

igen Dave! Igazad van! én a 3.hoz szeretnék még írni egy kicsit! Ugye írtad, hogy szeretnéd már a kerek számot(20gondolom) ami szerintem hamarosan meglesz! 2010-11re minden bizonnyal! Addig szerintem, és ha jól tudom minden versenynek van szerződése, max a Franciák vannak bajban! De ők mindig megoldják! És biztosra veszem, hogy meglesz a 20! Nem hinném, hogy Lesz India GP nagyon csendbe vannak róla! Szerintem Amerika fogja visszalopni magát! Addig rágják Bernie fülét! Vagy visszaviszi Idy-be vagy más helyszíre, és hopp máris itt a 20futam :) Szerinted???

dave985 2008.07.29. 15:45:13

Indianapolisnak a naptárban a helye, ez számomra egyértelmű. Vissza is fognak kerülni mindenképpen. Indiai Nagydíj max. 2011-ben jöhet, a francia pálya még maradhat egy évet.
süti beállítások módosítása