Üdvözlet

Szép napot! Köszönöm, hogy vetted a fáradságot és „rákattantál” erre az oldalra. Ami természetesen a Formula 1-ről szól, itt-ott magánvéleménnyel fűszerezve, de időt szentelve a „cirkusz történetére”, és az aktuális eseményekre is. Köszönettel tartozom Dave-nek, aki bátorított arra, hogy ezt a blogot elkövessem. Remélem tetszeni fog, és máskor is ellátogatsz ide, jó olvasást. Üdv: SilverMike (Vég Miklós)

Videók

ABU DHABI ALONSÓVAL: KAMUI KOBAYASHI: BRAZIL NAGYDÍJ 2009:

MINER

Beszélő

  • Retroka Sensei: "Hogyan emlékszünk vissza 10 év múlva a 2009 évre?" Én 11 évvel később megmondom, nem a legizgalmasabb, de el lehet nézni. :D Lehetett volna jobb is, mert megvolt rá a potenciál, de igazán kiemelkedőt csak pár futamnak sikerült. Kár hogy nem folytatódott a blog, pedig tetszik :) Régen mennyivel értelmesebbek voltak a szurkolók, nem kis majomságokba kötöttek bele. :D (2020.11.07. 16:10) "Tükör" - Adu Dhabi Nagydíj összefoglaló
  • Sceurpien: Remélem nem baj hogy ide írok. Az én honlapomnak van egy bannercsere jellegű ajánlata. Érdekel esetleg? F1-es jellegű játék. Maga a honlap: www.pegamesatnet.hu/Rage/ Az ajánlatról: www.pegamesatnet.hu/Rage/forspons.php Kicsit másabb, mint a szokásosok, de pont azért, mert így a játékosoknak érdekük, hogy megnézzék a "Szponzorokat". Ha érdekel, a honlapon megtalálod az e-mail címem, és írj. Köszi! (2010.03.23. 11:28) Személyes - A blog jövőjéről
  • zsuszti: Hát igen tény, hogy jellemző, hogy a nők rosszabbul vezetnek, mint a férfiak,de ettől még a versenyzők között lehet, hogy van olyan aki tud legalább olyan szinten csak éppen legyintenek rá a berögződöttség miatt,mert nő. Én pl:lovagolok és nem nagyképűsködésből csak hasonlatnak,de lány létemre sokszor felültem olyan vad lovakra amire rajtam kívűl csak egy 2 méteres pasi mert felülni és a fiúk akikkel egy csapatban voltam nem vagy max 2 percig mertek rajta ülni és inkább átadták nekem a lovat. Szóval ugyanígy nem mindig biztos, hogy csak a fiúk lehetnek a jobbak a vezetésben csak mert az általában úgy van. Én remélem, hogy egyszer lesz benn a jövőben egy női versenyző az F1-ben, aki tényleg tud is valamit mutatni és nem fogják rá, hogy na ezt csak az alakjáért alkalmazzák, hogy népszerűsítse az F1-et. (2010.03.20. 13:55) A világ leggyorsabb női – hölgyek az F1-ben és "azon túl"
  • SilverMike: @safranynorbert: Köszönöm szépen, holnap felteszem, a linket, ahol a blog "folytatódik" :) (2009.12.19. 08:58) Személyes - A blog jövőjéről
  • : Sok sikert! (2009.12.13. 00:32) Személyes - A blog jövőjéről
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Licenc

Creative Commons Licenc

RÁDIÓ

Összes

Tesztek és LeMans

2008.06.14. 16:08 :: SilverMike

Mostani bejegyzésem, részben a LeMans-i 24órás viadalról fog szólni! Tudom furcsa ez egy Forma1-es blogban, de a Formula 1 mellett a hosszú távú versenyzés is megérdemel egy-két szót! Főleg, hogy rengeteg Forma 1-es érdekeltségű pilóta indul a versenyen! Emellett kivesézek pár F1-es aktualitást is, most a Barcelonai teszteket!

A héten a versenyzők, és csapatok kiugrottak egy kis tesztre a változatosság kedvéért a Barcelonai pályára. Arra a Ringre amit már mindenki ismer, álmából felkeltve is. A teszten a Ferrari "örök tesztversenyzője" Luca Badoer volt a leggyorsabb! A McLaren "örök tesztversenyzője" Pedro de la Rosa előtt. Az eredmény nem volt különösebben meglepő. Barcelonában a Ferrari, mindenkinél gyorsabb volt, már a futamon is. Az eddigi két nap során, - ma bonyolítják le az utolsó napot - a csapatok érdekes módon, a teszt illetve harmadik számú pilótáikat futtatták, elsősorban! Feltűnt a "paddockban" Garry Paffet,  Luca Badoer, Pedro de la Rosa, Sebastian Buemi, Anthony  Davidson, Nico Hulkenberg, Romain Grosjean, Kamui Kobayashi. Feltehetően azért volt itt annyi "teszter" mert a top versenyzők, már unalomig ismerik ezt a pályát! ÉS ez nem vicc! Anno Nelson Piquet(az öregebb) "Miki egér pályának" nevezte,  Mika Häkkinen pedig állítólag csukott szemmel végig tudott menni rajta. Szóval amíg a "nagyok" pihentek a fiatalok rakták a köröket a gépekbe! A BMW viszont mindkét nap az "éles" pilótákkal jött el! Most már szinte biztos, hogy a Müncheniek készülnek valamire...

Le Mans 2008: Nemrég indult el a 76. Le Mans-i 24órás futam! Ami a Monacoi F1-el, és az Indy500-al együtt alkotja a "nagy triumvirátust" az autósportok világában! Az egész napos száguldást először 1923-ban tartották meg! Azóta csak 1936-ban valamint a "Világégés" idején nem volt "huszonnégyórás". '36-ban a Francia gyártók sztrájkja miatt. Az idők során itt is, mint az F1-ben születtek hősök! Most két pilótát emelnék ki Jacky Ickx "Le Mans Királya". És Tom Kristensen személyében. Icky a szimpatikus belga, amellett, hogy remek Forma 1-es volt, hatszor nyert "lömanban". Még az igazi hőskorban, mikor az emberek vegyesen indulhattak F1-ben és Le Mans-ban is! Négyszer nyert Forma 1 mellett valamint kétszer, F1 után. A legendás Rothmans Porsche volánjánál! Ezután csak , hogy ne unatkozzon nyert egy Dakart 1983ban! Tom pedig a jelenkor legnagyobb alakja. Ő a rekorder! Hét alkalommal nyerte meg a világ legnehezebb autóversenyét! Először 1997-ben egy TWR volánja mögött! Majd zsinórban hatszor nyert 2000 és 2005között! Ebből ötször Audival, és egyszer 2003-ban egy Bentley-vel! A zseniális Dán jelenleg is a mezőnyben van, viszont két éve már a Diesel korszak óta nem tudott nyerni... Most jegyezném meg, azoknak a kedvéért akik netán nem tudnák, hogy ezeket a sikereket nem egymaguk érték el a versenyzők hanem egy, vagy két társukkal! Mivel régebben két-három, manapság pedig kötelezően három pilótával kell elindulni a futamon! Ők hárman váltják egymást két-három óránként! Még egy "érdekesség" hogy a pályán négy mezőny is csatázik, a nagyok az LMP1, LMP2 (Ők a prototípusok) és sportkocsik a GT1 és GT2!  Az F1 és a LM kapcsolata mára sem szakadt meg teljesen! A mezőnyben felelhető rengeteg mára már visszavonult Forma 1-es pilóta, valamint pár tesztversenyző is!(Lásd lentebb a listában.) Végül pedig írnék a nagy csatáról a Diesel meghajtású órások harcáról. Az idei futamot feltehetően a Peugeot vagy az Audi nyeri meg! A franciák kedvezőbb helyzetben vannak! Ők szerezték meg a Pole pozíciót, valamint egy óra után az első három helyen, három Peugeot található! Viszont sok van még hátra! Az Audi sokkal megbízhatóbb, a Peugeot motorja, és váltója bármikor meghibásodhat! Sőt az este folyamán rengeteg dolog történhet még.(Ne feledjük az utolsó órában is, ki lehet esni az élről, mint egyszer a '80-as években a Lola csapat) Személy szerint remélem, hogy valamelyik Forma 1-es nyeri meg a versenyt, vagy a legendás Kristensen! Viszont igaz a mondás: Le Mansban minden megtörténhet!
Íme a lista:(Volt/jelenlegi F1-es indulók a LeMans-on)
•Jacques Villeneuve(Peugeot),
•Allan McNish(Audi),
•Stefan Johansson(Epsilon)
•Olivier Panis(Oreca),
•Marc Gene(Peugeot),
•Emanuele Pirro (Audi)
•Pedro Lamy(Peugeot),
•Stephane Sarrazin(Peugeot),
•Alexander Wurz(Peugeot),
•Frank Montagny(Peugeot),
•Riccardo Zonta(Peugeot),
•Heinz-Harald Frentzen(Aston Martin),
•Shinji Nakano(Epsilon), 
•Christian Klien(Peugeot),
•Tomas Enge(Charouz),
•Jan Lammers(Charouz),
•Gianmaria Bruni(Ferrari),
•Karl Wendingler(Aston Martin),
•Jean - Christphe Boullion(Pescarolo)
•Christian Fittipaldi(Aston Martin)
•David Brabham(Aston Martin),
•Jos Verstappen(Porsche),
•Jan Magnussen(Corvette),
•Mika Salo(Ferrari),


 

3 komment

Címkék: lemans

A bejegyzés trackback címe:

https://silvermike.blog.hu/api/trackback/id/tr81520181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadja*Az egyik kicsi hippi 2008.06.15. 14:09:48

Igazad volt Miki, hogy kicsit fura egy F1es blogba a Le Mans-i versenyről írni, de van ennek F1es vonatkozása is...
Nagyon szépen elkezdted, mint mindig és én is azt szeretném, hogy vmelyik F1es versenyző nyerné meg vagy Kristensen...Teljesen egyetértek veled =)

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.06.15. 16:42:41

ígyvan!!! És Kristensen/McNish/Capello trio meg is nyerte a LeMans-T!!! Tom nak ez már a 8. győzelme!

SilverMike · http://silvermike.blog.hu/ 2008.06.17. 19:46:26

oké Eurosport formurol! te tudod! csak a neved igazán kiírhattad volna!
süti beállítások módosítása